Peste 500 de copii, parinti si cadre didactice vor sarbatori maine, intre orele 11.00 si 13.00, la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, Ziua Mondiala a Laptelui si Ziua Mondiala a Mediului.
Dublul eveniment e organizat sub egida FAO de Tetra Pak, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si Asociatia Patronala din Industria Laptelui (APRIL) si Palatul National al Copiilor din Bucuresti.
Copiii si educatorii de la Palatul National al Copiilor Bucuresti au ales sa marcheze aceste doua zile mondiale cu ocazia spectacolului aniversar al institutiei (maine implinindu-se 25 de ani de la inaugurarea actualului sediu al Palatului National al Copiilor), pentru a transmite un mesaj despre importanta protejarii mediului inconjurator si a unei alimentatii sanatoase, din care sa nu lipseasca laptele.
Sarbatoarea laptelui va contine mai multe manifestari care vor exemplifica beneficiile laptelui ambalat igienic pentru o alimentatie echilibrata, iar Tetra Pak va oferi detalii despre modalitatile de reciclare a cutiilor de lapte. De aceea, toti participantii la eveniment sunt incurajati sa aduca maine ambalaje de lapte pentru a fi reciclate, ei urmand sa fie rasplatiti de SuperPak – mascota proiectului educational initiat de Tetra Pak – cu o multime de cadouri surpriza.
Evenimentul de maine reprezinta si o buna ocazie pentru a atrage atentia asupra foametei care afecteaza, in continuare, peste 1 miliard de persoane la nivel mondial.
„Acest eveniment este deosebit de important pentru Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, iar faptul ca, sarbatorim impreuna pentru a 3-a oara consecutiv Ziua Mondiala a Laptelui in Romania nu face decat sa sublinieze implicarea constanta a FAO in dezvoltarea de programe de constientizare a importantei unei alimentatii sanatoase si a consumului de lapte. In plus, dorim pe aceasta cale sa atragem atentia tuturor si sa ii invitam sa sustina eforturile noastre pentru eradicarea foametei la nivel mondial, prin semnarea petitiei online, in acest moment, peste 1 miliard de oameni fiind afectati de acest teribil fenomen, a declarat Bogdan Bazga, reprezentant FAO in Romania.