Citim Impreuna Romania celebreaza, in 16 februarie, Ziua Internationala a Cititului Impreuna (ZICI), prin sesiuni de lectura organizate in 80 de biblioteci, scoli si librarii din 29 de judete.
Organizata de catre Lit World, ZICI – Ziua Internationala a Cititului Impreuna – este un eveniment global la care participa milioane de oameni din peste 100 de tari. Aflat la prima editie in Romania, evenimentul coordonat la nivel national de grupul Citim Impreuna Romania, a dorit sa adune 20 de parteneri cu care sa organizeze in tara acest eveniment. Spre bucuria organizatorilor, la selectia partenerilor s-au inscris 80 de organizatii – scoli, organizatii non-profit si chiar o librarie, plus 12 biblioteci judetene. Fiecare dintre aceste organizatii a primit din partea Citim Impreuna Romania resurse care sa contribuie la organizarea unor evenimente memorabile de lectura. Dintre acestea, 20 se vor organiza pe 16 februarie si vor consta din sesiuni de lectura sustinute, prin Skype, de autori cunoscuti de carti pentru copii, intre care Mihaela Cosescu, Andreea Demirgian, Andrea Gál, Laura Grunberg, Iulia Iordan, Ciprian Macesaru, Victoria Patrascu, Sinziana Popescu, Carmen Tiderle.
La Galati, Atelierul de Mesterit Povesti si Libraria Donaris, va invita la ZICI 2017! Un eveniment global marcat de milioane de oameni in peste 100 de tari, ce va aduce cu sine la Galati: sesiuni de lectura publica dedicate copiilor si 1 atelier dedicat parintilor, activitati creative si educative, tombole cu premii si multe alte surprize!
Programul grupelor de copii JOI 16 februarie: ora 12: grupa 2-3 ani, ora 16 grupa 4-6 ani, ora 17:15 grupa 4-6 ani , ora 18:30 grupa 7-10 ani.
Atelierul dedicat parintilor se va desfasura vineri 17 februarie de la ora 18 si va fi coordonat de catre psiholog Nicoleta Poplesanu.
Pentru mai multe amanunte despre Ziua Internationala a Cititului Impreuna puteti accesa pagina de Facebook a evenimentului ZICI 2017 – https://www.facebook.com/events/763303167155667 si pe http://citimimpreunaromania.ro
Ce este „Citim Impreuna Romania”
Un grup format din autori de carti pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar si parinti sau bunici care au in comun nu doar dragostea pentru carti, ci si bucuria de a vedea copii si adulti citind impreuna. Grupul „Citim Impreuna Romania” a fost lansat pentru a promova beneficiile si frumusetea cititului impreuna in randul copiilor si al celor ce au grija de ei.
Ce inseamna „Citim Impreuna”
Citim impreuna atunci cand una sau mai multe persoane se alatura unei alte persoane care citeste cu voce tare, asculta, privesc, isi imagineaza si se implica in poveste fiecare in felul lui, dar toti impreuna. Cititul impreuna se poate practica de catre mame si bebelusi, tatici cu copii, bunici si nepoti, unchi cu nepotei, surori si frati. De un mare succes se bucura si lectura impreuna intre educatoare si copii, profesori si elevi, asistente si pacienti, asistenti sociali si beneficiari, bone si bebelusi, copii si lideri in tabere, prieteni.
Cititul impreuna, in special intre adulti si copii, este una dintre cele mai frumoase activitati din lume, mai ales daca e facuta cu drag si cat mai des. Citim Impreuna Romania recomanda zilnic 20 de minute de lectura impreuna.