Vitamina C pentru copii: cele mai bune beneficii

Mai ales ca părinte, am înțeles cât de importante sunt vitaminele și minerale pentru bunăstarea și sprijinirea sănătății copiilor noștri. Nu întâmplător, ne testăm imaginația și răbdarea în a găsi cele mai bune și mai aspectuoase combinații, care să ascundă, mai ales în cazul mofturoșilor, avocado, brocoli și tot felul de legume și fructe minunate pentru organismul nostru, dar care adesea, nu fac cu ochiul celor mici, dornici mereu de dulciuri, fast food sau sucuri acidulate.

V-ați întrebat vreodată care este una dintre cele mai importante vitamine, fără de care nu se poate? Și care sunt beneficiile ei asupra copiilor? Ei bine, nutrientul cheie în susținerea sănătății sistemului imunitar al micuților noștri este vitamina C.

Încă din secolul al 18-lea, vitamina C a fost folosită în scop medicinal, mai cu seamă pentru a trata sau pentru a preveni boli asociate cu deficiența de vitamina C, cum ar fi scorbutul, ce apare ca urmare a lipsei consumului de vegetale proaspete.

Știați că, fiind un compus organic, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, și de aceea este necesară o doză zilnică asigurată prin consumul de alimente care o conțin?
Dacă nu sunteți convinși încă, de cât de importantă, vitală, aș spune, este prezența vitaminei C în viețile noastre, iată o listă beneficiile ei:

Vitamina C este un antioxidant
Ca antioxidant, vitamina C reduce radicalii liberi formați în organism, ajută la prevenirea deteriorării celulelor sănătoase ale corpului uman. Radicalii liberi pot provoca deteriorarea membranelor celulare și a altor structuri, în timp ce antioxidanții sunt compuși care pot neutraliza acești radicali liberi, ajutând la contracararea efectelor.

Vitamina C contribuie la creșterea oaselor sănătoase
Creșterea și dezvoltarea sănătoasă a oaselor și dinților copiilor sunt asigurate de o un aport optim de vitamina C. Acest lucru este deosebit de important, mai ales pentru copiii mici, care experimentează perioade rapide de creștere.

Vitamina C susține sănătatea pielii
În sezonul rece, avem nevoie să ne protejam pielea mai mult ca de obicei, iar vitamina C ajută la îmbunătățirea aspectului epidermei prin favorizarea producerii de colagen, menținând-o elastică și fermă. Susține de altfel, și sănătatea țesutului conjunctiv. Tot ea are un rol principal în procesele de vindecare a plăgilor și arsurilor, structura osoasă și pielea, având și un rol antioxidant. Fiind o vitamina hidrosolubilă, nu are o toxicitate crescută, nu prezintă efecte grave dacă este consumată în exces (în caz de supradozaj, aceasta se elimină pe cale urinară), spre deosebire de vitaminele liposolubile.

Sprijină absorbția fierului
Vitamina C sprijină absorbția fierului alimentar, un alt nutrient care este important pentru susținerea sănătății și dezvoltării generale a copilului.

Susține sănătatea sistemului imunitar
Sistemul imunitar este mecanismul de apărare al fiecaruia dintre noi, ce luptă împotriva bacteriilor și germenilor nedoriți. Iar el este susținut cu toată forța de vitamina C.

Menține sănătatea sistemului nervos
Sistemul nervos este punctul central al organismului, ajutând copil să meargă, să vorbească, să înghită și să învețe.
De asemenea, studii recente demonstrează că un consum ridicat de vitamina C scade riscul apariției bolilor la nivelul plămânilor, corzilor vocale, gâtului și al cavității bucale, risc considerabil mai ridicat în sezonul rece.

Reduce durata unei răceli
Știați că vitamina C poate reduce, de asemenea, durata unei răceli și că poate ameliora severitatea simptomelor acesteia?
Așadar, cu incidență mai mare la nivelul populației în lunile de toamnă și iarnă, răcelile pot fi prevenite consumând vitamina C din legume și fructe, atât de necesare în perioada rece.

Încercați, așadar, să includeți mai multe alimente bogate în vitamina C în dieta copilului: o portocală, kiwi, căpșuni, ca gustare, muguri și broccoli, ca parte a unei cinei delicioase.
Măcesele, citrice (lămâi, portocale, grepfrut), kiwi, legume verzi (varza Kale, spanac, varză de Bruxelles, broccoli, mazăre, sparanghel), varză roșie, ardei roșu, ardei verde și ardei iute, căpșune, guava, papaya, pepene, ananas, fructe de padure (mure, cătină, zmeură, fragi, merișoare), țelină, conopidă, cartofi dulci, roșii sunt minunate pentru cantitatea mare de vitamina C pe care o conțin.

Important de știut: Cu cât fructele și legumenele sunt consumate proaspete, cu atât sunt mai prețioase. Prin fierbere, o mare parte din vitamină ajung să se piardă.

Copilul este prea mofturos și nu reușiți să-i asigurați cantitatea necesară de vitamina C?

Nu-i nimic. Nu renunțați în a-i introduce discret, treptat-treptat aceste alimente, iar pe lângă acestea oferiți-i și un suplement alimentar natural, cu calități dovedite prin studii clinic.

Novo C NovoC plus® este o formulă inovatoare care conține vitamina C într-o formă lipozomală. Datorită acestei tehnologii, cu rezultate dovedite științific, vitamina C este acoperită de un strat fosfolipidic natural, similar celui din membranele celulare, care protejează vitamina C de sucurile digestive și permite eliberarea sa prelungită. Iar unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem seama este că în acest fel, NovoC plus® oferă o absorbție eficientă a vitaminei C, pentru o durată mai lungă de timp, până la chiar 12 ore.

Țineți minte! Vitamina C este cu adevărat o vitamină miraculoasă! Iar în sezonul rece este pelerina noastră de salvare, ce ne poate feri de răceli, de boli, de tot felul de afecțiuni care pot fi ușor ținute la distanță, mai ales dacă luăm în calcul beneficiile enorme cu care vine!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s