Virgil Popescu: Muzica are darul de a modela caracterul si de a sensibiliza

Virgil Popescu: Muzica are darul de a modela caracterul si de a sensibiliza

Pentru compozitorul Virgil Popescu, putine momente sunt mai frumoase decat acelea in care are ocazia de a-i apropia pe copii de lumea muzicii, oferindu-le astfel ocazia de a-si exterioriza altfel sentimentele. Invitat la Itsy Bitsy, in emisiunea Happy Music cu Ruxandra si Marius, artistul a povestit despre propriul sau debut muzical si despre inclinarea sa pentru muzica pentru copii.

Virgil Popescu s-a facut remarcat pe scena muzicala din Romania inca de cand era student la Conservatorul de muzica „George Enescu” din Iasi, la finalul anilor ’70. De atunci, a colaborat cu interpreti de mare calibru, precum Andra, Nicu Alifantis, Luminita Anghel, Oana Sirbu, A.G.Weinberger, Angela Similea, Monica Anghel si multi altii. Din 1986, artistul este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Prin anii ’90, a inceput sa compuna si muzica pentru copii, ajungand sa fie unul dintre principalii compozitori pentru emisiunea „Abracadabra”. A compus peste 100 de cantece pentru copii, iar in prezent sustine ore de terapie prin muzica pentru prescolari si scolari.

Insa, cine a fost Virgil Popescu inainte de toate aceste realizari? De unde a inceput pasiunea sa pentru muzica? Si cum face pentru a o transmite si noilor generatii? Acestea au fost intrebarile prin care colega noastra, Ruxandra Rusan, si-a ghidat invitatul, iar povestea intreaga o regasesti in podcastul de mai jos.

Pentru cat de important este sprijinul parintilor in formarea copilului, putem sa spunem ca parintii lui Virgil Popescu au fost un exemplu extraordinar. Desi nu aveau o inclinare prea mare spre muzica, ei au incurajat dorintele copilului lor, sustinandu-l pe tot parcursul educatiei sale.

„Cu posibilitatile lui materiale, cand eram student la Conservatorul din Iasi, tata chiar mi-a dat bani sa imi cumpar prima statie de bass, prima chitara, primul pian electric”, isi aminteste Virgil Popescu.

In prezent, compozitorul urmareste sa dea mai departe aceasta sustinere si noilor generatii, oferindu-le placerea de a canta, atat prin muzica pentru copii pe care o scrie, cat si prin orele de terapie prin muzica pe care le sustine.

Insa mai bine stie chiar el sa explice, asa ca te lasam in compania lui Virgil Popescu, in podcastul de mai jos.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s