Un ABC in machiajul personal

Se spune ca machiajul este o adevarata opera de arta atunci cand il aplici din suflet si nu ca trebuie. Rolul machiajului este de a sublinia calitatile fizice si de a estompa defectele.

Fie ca este vorba de un machiaj de zi sau de unul de seara, machiajul trebuie sa fie special, sa nu fie strident si sa fie adaptat momentului din zi si ocaziei unde te afli.

Ni se intampla de foarte multe ori sa ne machiem ochii sau buzele si sa spunem ca ne-am machiat, sa stiti ca este o adevarata minciuna. Orice machiaj are anumiti pasi de baza, pe care fiecare dintre noi poate sa-i urmeze si sa fie multumita de rezultate.

Asa cum obisnuim sa ne spalam dantura in fiecare dimineata si seara cel putin, asa trebuie sa ne ingrijim si de fata noastra. Prefer sa nu ai nici mascara, nici ruj, nici fond de ten in geanta ta, dar sa nu sari niciodata peste abc-ul ingrijirii tenului.

Acest ABC este format din 3 produse importante si anume: demachiant, tonic si crema. Poate esti obisnuita sa folosesti doar o crema pe care sa o aplici pe fata si sa pleci la serviciu sau sa mergi la culcare. Nu este bine. Tenul are nevoie sa fie curatat, inviorat si hidratat daca vrem sa-l avem sanatos.

Curatarea tenului nu se reduce numai la indepartarea produselor de machiaj. O data cu fardurile, demachiantele inlatura si impuritatile acumulate in timpul zilei precum praful, excesul de sebum si celulele moarte.

Demachierea este foarte importanta, ea trebuie sa se efectueze atat seara cat si dimineata. Poate ti se pare inutila curatarea tenului de dimineata. Chiar daca in timpul noptii nu ne expunem unui mediu poluant, tenul acumuleaza la suprafata reziduri sub forma celulelor moarte si a sebumului. Neindepartat, stratul de celule moarte, in combinatie cu sebumul, blocheaza porii, si poate duce, la inflamarea lor si aparitia cosurilor. Nedemachiat corect si suficient, tenul isi pierde, in timp, vitalitatea si stralucirea.

Demachierea trebuie sa inceapa cu buzele. Sensul miscarii este de la exterior spre interior, pentru a nu intinde rujul pe toata fata. Continua cu ochii. Fardurile de pleoape si mascara nu trebuie indepartate prin miscari agresive. Tine discheta demachianta 10 secunde pe fiecare pleoapa, timp in care, demachiantul dizolva mascara si fardurile. Sterge apoi, de la exterior catre interior, restul de machiaj acumulat sub pleoapa inferioara. Urmeaza apoi demachierea tenului. Aplica pe degetul inelar un bob „de mazare” din demachiantul pe care il folosesti si maseaza-l cu miscari usoare. Se va aplica demachiantul pe directiile demachierii dupa cum urmeaza:

– matul barbiei (varful barbiei – baza urechii)
– comisuri gurii – baza urechii
– pe aripile nasului, pe sub ochi – tample
– pe frunte – ascendent (de la baza nasului pana la zona de implantare a parului)

Produsul demachiant se poate inlatura folosind o discheta bine umezita.

Dupa demachiere, este necesara curatarea pielii cu o lotiune tonica. Lotiunea tonica desavarseste procesul de ingrijire a tenului. Pentru a curata diversele impuritati, demachiantele modifica PH (caracterul chimic) al pielii care este acid, intr-un bazic. Aici intervine rolul lotiunii tonice care reda pielii caracterul sau acid care protejeaza tenul de potentialele agresiuni externe: ciuperci, bacterii etc. Trebuie folosita o lotiune tonica care nu contine alcool intrucat, in exces, acest ingredient deshidrateaza si usuca tenul.

Apoi aplicam crema hidratanta, de noapte, daca e seara sau de zi (neaparat cu SPF cel putin 15) daca e dimineata. Ideal ar fi sa existe si crema regeneratoare pentru conturul ochilor care sa previna aparitia cearcanelor si a ridurilor.

Dupa ce a devenit un obicei ingrijirea tenului putem sa folosim celelalte produse din trusa personala. Legat de aceste produse voi vorbi in detaliu in urmatoarele articole.

Tu ce trucuri de machiaj cunosti? Spune-ne in sectiunea de comentarii.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s