Trecerea de la post la masa de Paste, fara probleme

Trecerea de la post la masa de Paste, fara probleme

Pentru ca Postul Pastelui dureaza foarte mult, este posibil sa exageram cu mancarea la masa de Paste. Pentru a evita diverse probleme digestive, la Traieste Sanatos cu Simona iti oferim o serie de sfaturi si trucuri, astfel incat sa te bucuri de sarbatori frumoase si linistite in familie.

„Orice trecere brusca face rau organismului”, explica dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie. Si, cum Postul Pastelui (numit si Postul Mare) are o durata de 40 de zile, daca l-ai urmat pe intreaga perioada, este normal ca, la masa de Paste, iti vei supune organismul la un efort suplimentar.

Pentru a evita o astfel de situatie, iata recomandarile specialistilor:

  • sa impartim alimentele consistente, care sunt destul de calorice, de la masa de Paste in mai multe mese;
  • sa nu amestecam prea multe preparate la aceeasi masa;
  • ouale fierte moi sunt mai usor digerabile;
  • sa evitam oua cu maioneza, salata de boeuf, alcoolul;
  • sa nu mancam dulcele imediat – cozonac, pasca, ciocolatasa asteptam cateva ore dupa masa;
  • friptura de miel este destul de indigesta – sa nu o amestecam cu cartofi prajiti, orez sau paste; in schimb, putem folosi ca garnitura o salata de cruditati, muraturi in saramura sau stufat;
  • sa profitam de verdeturile de primavara
  • sa ajutam digestia dupa masa, cu un ceai digestiv – sugestii de ceai: de anason, de ghimbir, ceaiul verde;
  • pentru cei cu o bila lenesa sau alte probleme digestive, este recomandat ca, inainte de masa de Paste, sa ia un preparat care stimuleaza secretia si excretia de bila – ceai, comprimat, tinctura – de anghinare, cicoare, sunatoare sau papadie.

Descopera si mai multe sfaturi pentru a te bucura de masa de Paste, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s