Tratament pentru bebelusii care sufera de plagiocefalie

Tratament pentru bebelusii care sufera de plagiocefalie

Bebelusii cu plagiocefalie sunt cei care au capul deformat, in forma oblica. Daca actionezi la timp cu tratamentul corect, nu ai motive de panica. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cauzele acestei afectiuni si cum o poti trata, astfel incat dezvoltarea bebelusului sa fie cat mai armonioasa.

Un copil fie se poate naste cu plagiocefalie, fie o poate dezvolta in primele luni de viata. Daca se naste asa, inseamna ca ori a stat prea mult intr-o anumita pozitie in burtica mamei, ori presiunea din timpul travaliului a provocat niste modificari ale oaselor craniului.

Daca afectiunea pare sa apara din senin, la 2-4 luni, inseamna ca puiul tau a stat foarte mult pe o singura parte si s-a intamplat o aplatizare.

Pentru ambele situatii exista solutii prin care putem vindeca prichindelul, dezvoltarea bebelusului fiind astfel readusa pe calea cea buna. Despre tratamente ne vorbesc acum, la Traieste Sanatos cu Simona, prof. dr. Elena Caciulan, Presedinte Federatia Romana a Asociatiilor de Fizioterapie, si Bogdan Goga, kinetoterapeut.

Cum tratezi o plagiocefalie

Adesea, o plagiocefalie este insotita si de un torticolis, intrucat bebelusul a stat cu capul stramb. Ca urmare, pentru corectare, va fi nevoie sa apelam la sesiuni de kinetoterapie.

In completarea sesiunilor de kinetoterapie, specialistii recomanda si o casca ortopedica (o orteza), pentru corectarea deformarilor craniene, de purtat 3-4 luni. Fiecare orteza este diferita de la un bebelus la altul, realizandu-se pe masuratori ale capului. Casca permite miscari in anumite directii, avand niste zone de expansiune si blocand alte segmente.

Este foarte important sa incepem tratamentul pentru plagiocefalie cat mai curand de la observarea problemei, intrucat, dupa varsta de 9 luni, recuperarea va fi foarte grea.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador aliniat


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s