Se poate intampla ca bebelusul, fie la nastere, fie in timp, sa dezvolte un torticolis, adica sa aiba gatul putin stramb. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum apare afectiunea si cum o poti trata.
Sunt mai multe motive pentru care poate aparea un torticolis la bebelusi, ne spune Iulian Nicolae, kinetoterapeut KinetoBebe. De exemplu, poate fi de vina pozitia intrauterina – daca bebelusul are o greutate mai mare sau o lungime mai mare, risca sa stea stramb in burtica mamei. Apoi, mai sunt bebelusii care sunt tinuti prea mult pe o singura parte, fie pentru ca au fost nevoiti sa stea in incubator, fie pentru ca parintii ii culca si ii alapteaza pe o singura parte.
Mai multe despre torticolisul la nou-nascuti aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.
Tratamente pentru un torticolis
Daca observi ca puiul tau are torticolis, primul pas este sa mergi la medicul pediatru, pentru un diagnostic. Doctorul va decide daca, intr-adevar, este o afectiune si iti va spune ce tratament este necesar.
In cele mai multe cazuri, se recomanda kinetoterapia ca solutie. Dar, pentru a fi functional, un program de kinetoterapie trebuie continuat si de catre parinti, acasa, zi de zi. Pentru torticolis exista o serie de exercitii pe care parintii le invata de la terapeut si pe care le repeta acasa.
Emisiune prezentata de SANADOR
Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.
In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta