SuperTeach: Nevoia de o mentalitate deschisa in educatie

SuperTeach: Nevoia de o mentalitate deschisa in educatie

Cu fiecare inceput de an scolar, cu totii speram sa vedem o schimbare pozitiva in sistemul de invatamant. Ne dorim ca micutii nostri sa mearga cu drag la scoala si sa fie incantati de lucrurile noi pe care le descopera. Din pacate, de obicei, trecem prin acelasi calvar: frica de teste si note, apatie in fata profesorilor si teme repetitive, multe si plictisitoare. Este nevoie de o noua perspectiva in educatie, una bazata pe o mentalitate deschisa, dupa cum ne spune Cristina Gheorghe, membru fondator SuperTeach. Mai multe despre acest concept poti afla din podcastul de aici.

La Suna Bine cu Ruxandra, am stat de vorba cu Cristina despre profesorii care ne modeleaza copiii. Ce pot face mai bine? Cum pot modela generatiile viitoare? Ce au nevoie copiii de la ei?

Taiem aripi, pentru ca suntem produsele culturii noastre, dar macar sa ne dam seama si sa ne oprim”, mentioneaza Cristina Gheorghe, ea insasi fiind directoare de scoala si observand la prima mana lipsurile din sistemul de invatamant din Romania.

SuperTeach s-a nascut din dorinta de a le oferi profesorilor din Romania o alta perspectiva asupra educatiei, sa le arate cum o mentalitate deschisa poate schimba (sau chiar deschide) dialogul intre cadre didactice si elevi. „Conferintele sunt un fel de modalitate de prim contact – participarea profesorilor le da ocazia sa se inscrie intr-un program de formare in mentalitatea deschisa in educatie.

In podcastul de mai jos, vei afla mai multe despre conceptul de mentalitate deschisa si vei descoperi exercitii practice si exemple concrete pentru a incepe schimbarea perspectivei chiar de acasa. Auditie placuta!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s