SuperTeach a ajuns in premiera la Oradea

Proiectul SuperTeach a ajuns in premiera la Oradea si a reunit peste 450 de profesori dornici sa transforme sistemul educational romanesc.

Evenimentul a avut loc pe 7 martie, in cadrul Filarmonicii de Stat Oradea, pe scena careia au tinut discursuri pe teme educationale specialisti in educatie si antreprenori, printre care Elena Lotrean – fondatoarea Scolii Finalndeze Sibiu, Ciprian Stanescu – fondatorul Social Innovations Solutions si Oana Mosoiu – lector universitar in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei Bucuresti. Totodata, profesorii au participat la ateliere practice, unde au descoperit noi metode de a preda si de a relationa cu copiii la clasa.

”Ca antreprenori, am realizat ca economia Romaniei nu poate creste atata timp cat nu investim in educatie. Avem nevoie sa formam tinere generatii care sa fie pregatite pentru meseriile viitorului si care sa aiba un mindset potrivit pentru a face fata provocarilor. Iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar sa ne aliem cu cei care reprezinta pilonul central al sistemului educational – profesorii – si sa lucram impreuna in a forma tineri creativi, empatici, adaptabili si capabili sa lucreze in echipa. Asa s-a nascut proiectul SuperTeach”, a spus Dragos Anastasiu, CEO Eurolines Group si co-fondator al proiectului SuperTeach.

SuperTeach este o initiativa care a pornit de la ideea de a schimba sistemul educational romanesc cu ajutorul cadrelor didactice. Proiectul ii ajuta pe acestia sa sustina dezvoltarea potentialului fiecarui copil si le ofera inspiratie, prin intermediul conferintelor, punandu-le in acelasi timp la dispozitie instrumentele necesare pentru a dezvolta creativitatea, empatia, spiritul colaborativ si abilitatile de comunicare la cei mici. Astfel, in cadrul conferintelor, profesorii descopera modalitati inedite de a preda, dar simoduri prin care pot imbunatati relatiile cu copiii, cu parintii acestora sau cu colegii de catedra.

”In cei trei ani de la lansarea proiectului SuperTeach, am reusit sa formam comunitati puternice de profesori in Bucuresti si in alte 17 judete din tara. Obiectivul nostru este sa cream astfel de comunitati in toata tara si sa sustinem profesorii care stiu ca schimbarea sistemului educational nu poate incepe decat cu ei insisi. Am descoperit oameni plini de entuziasm la Oradea si speram ca impreuna sa contribuim la transformarea felului in care este perceputa si realizata educatia in Romania. Meseria de profesor este cea mai importanta la nivelul unei societati, iar profesorii au nevoie sa stie ca nu sunt singuri in initiativele lor”, a completat Felix Tataru, Presedinte GMP Group si co-fondator al proiectului SuperTeach.

In cadrul conferintei au fost abordate tematici precum: abilitatile pe care trebuie sa le dezvoltam la copiii de astazi pentru meseriile viitorului, modalitati de a crea un curriculum centrat pe competente, invatarea continua, modalitati de aplicare a mentalitatii deschise in educatie sau orientarea in cariera prin module de educatie integrata.

In acest moment, proiectul SuperTeach sustine profesorii din Romania prin trei etape:
● Conferintele SuperTeach, destinate profesorilor care isi doresc sa descopere cum pot schimba felul in care interacţioneaza cu elevii la clasa;
● Programul de formare Mentalitatea Deschisa in Educatie – un curs oferit gratuit, creat de Institutul Arbinger, lider global in schimbarea mentalitatii si sustinut de Institutul Dezvoltarii Personale, in urma caruia participantii sunt certificati si primesc acces la platforma internationala de resurse Arbinger. Acest curs poate fi completat ulterior si de Formarea de Formatori, oferindu-le astfel ocazia participantilor sa devina la randul lor formatori SuperTeach pentru alti profesori interesati de program;
● Sustinerea profesorilor astfel antrenati in a dezvolta, la randul lor, comunitati locale de profesori care sa foloseasca aceste instrumente de relationare cu copiii.

Mai multe detalii se gasesc pe superteach.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s