Fiind in plin sezon al racelilor, este important sa fim pregatiti atat pentru viroze, cat si pentru infectii streptococice. Care este diferenta dintre o raceala obisnuita si streptococi si cum ii afecteaza pe cei mici?
In primul rand, este bine sa fim grijulii cu antibioticele si medicamentele pe care le dam copiilor nostri, pentru a nu risca sa le slabim sistemul imunitar.
De aceea, daca micutul tau are o viroza, nu este nevoie sa ii administrezi antibiotice. In schimb, infectia cauzata de streptococi necesita medicamente prescrise de medic.
Ce este infectia streptococica?
In acest articol, vom vorbi despre grupul A de streptococi, care cauzeaza faringita si febra reumatica. Mare grija, aceasta boala este foarte contagioasa!
Sunt cateva simptome comune, prin care iti poti da seama daca cel mic sau vreun membru al familiei are aceasta afectiune (desi nu toate semnele pot sa apara):
- durere acuta in gat;
- ganglionii gatului se maresc si se simt la atingere;
- dificultate in a inghiti;
- depozite albicioase pe amigdale;
- febra si dureri de cap;
- oboseala, dureri articulare si muschi atrofiati.
Pentru a te asigura ca este intr-adevar vorba de o infectie streptococica, este bine sa te duci la medic pentru un exudat (recoltarea probei de bacterii). Este un proces simplu, nedureros, care se face, de regula, dimineata, inainte ca micutul sa fi mancat sau sa se fi spalat pe dinti (nu vrei ca proba recoltata sa fie modificata). Testul este necesar mai ales atunci cand copilul tocmai a intrat intr-o noua colectivitate (gradinita sau scoala).
Va dura cateva zile pana vei primi rezultatele exudatului, iar medicul probabil ca iti va prescrie niste antibiotice pana atunci (si dupa, daca este necesar).
Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy
sursa: thehippyhomemaker.com