Soia

Sunt sigura ca ati auzit multe lucruri despre soia. Ce este ea de fapt ? Cu mult inainte ca oamenii sa invete sa analizeze continutul molecular al alimentelor, chinezii ii spuneau ” carne fara oase ” sau
” vita chinezeasca „, iar japonezii ii dedicau versuri. Este vorba despre soia.
Se mai numeste si planta minune sau biftec vegetal. Soia provine din Asia si datorita valorii sale nutritive foarte apropiate de cea a produselor de origine animala, este considerata unul din alimentele importante. Stabilizeaza insulina din sange, regleaza functiile intestinale si scade riscul aparitiei afectiunilor oncologice. Mai intai de toate, soia este un produs ideal pentru vegetarieni, datorita continutului sau extrem de bogat in proteine integrale care suplinesc cu succes absenta produselor de origine animala. De asemenea, contine o serie de elemente importante pentru buna functionare a organismului, printre care fosfor, calciu, magneziu, sodiu, contine de sapte ori mai mult magneziu decat painea din grau. Spre deosebire de carnea obisnuita, echivalentul din soia nu contine cholesterol si hormoni. Poate fi consumata in post si in cazul celor mai drastice diete vegetariene. Este asimilata mai usor de organism si nu favorizeaza aparitia obezitatii. Carnea de soia nu are gust, dar, daca i se adauga condimente, poate fi extrem de apetisanta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s