Slabit sanatos cu ridichea neagra

Sora mai mare a ridichii obisnuite, ridichea neagra sau „de luna”, are o multime de proprietati. Descopera ce contine aici si hai sa vedem cum o mancam!

Aceasta leguma apartine familiei cruciferelor, adica acele plante care au patru petale in forma de cruce (conopida, broccoli).

Ridichea neagra este mai mare decat cea obisnuita, aproape de marimea unui mar, are o coaja groasa, neagra si miezul alb. Originea acestei legume se pierde in timpul Egiptului Antic, desi romanii sunt cei care au raspandit-o in Europa.

Ridichea neagra are un continut bogat in vitamina C, B1, magneziu, fier si calciu, ceea ce o face un excelent mijloc de drenaj pentru ficat si vezica biliara. E foarte buna in eliminarea toxinelor din organism, dar si in tratarea problemelor gastrice, datorita prezentei fibrelor.

Nu in ultimul rand, ridichea neagra are un bun efect antibacterian asupra florei digestive si este foarte buna in tratarea tusei, atunci cand e consumata sub forma de suc.

Ai grija insa cate ridichi mananci, pentru ca baloneaza.

Ridichea se poate consuma cruda, in salate sau simpla, data pe razatoare, si sa nu te mire daca ti se face un pic foame dupa ce o mananci, pentru ca stimuleaza pofta de mancare (fiind numai buna pentru persoanele care sufera de anemie).

De asemenea, aceasta leguma nu are grasimi. In schimb, are un continut bogat de fibre si poate fi introdusa intr-o dieta pentru slabit.

Ridichea neagra mai are proprietati sedative, ajuta la oboseala sau la stresul prea mare.

Sucul de ridiche neagra:

Mod de preparare: Spala ridichea, curata de coaja, apoi clateste-o din nou. O tai in bucati mici si o dai prin storcator.

Este indicat sa bei cel mult 30 ml de suc pe zi, pentru a nu suferi de anumite efecte nedorite la nivelul stomacului si glandei tiroide.

In primele zile, sucul va actiona ca un puternic detoxifiant pentru organism, si efectele sale se vor simti imediat. Acest proces de curatare al organismului ajuta in prevenirea multor boli grave si afectiuni, si te scapa de tratamente costisitoare, pe baza de medicamente pentru vindecarea lor. In tratamentul afectiunilor de rinichi, pentru eliminarea calculilor sau pietrelor la rinichi se recomanda un tratament pentru 14 zile cu suc de ridiche neagra, se bea un sfert de pahar pe zi, incet, cu inghitituri mici, nu tot deodata.

Tu cum prepari ridichea neagra?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s