Sfaturi pentru intoleranta la lactoza

O afectiune din ce in ce mai intalnita este intoleranta la lactoza. Cum se manifesta? Ce este de facut? Aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Prin intoleranta la lactoza, intelegem absenta enzimei care digera aceasta componenta din lapte, dupa cum ne spune si Dr. Luminita Florea. Cei care sufera de aceasta afectiune nu pot digera niciun produs care contine lapte.

O forma foarte rar intalnita de intoleranta la lactoza este cea congenitala, in care bebelusul, de la nastere, nu suporta laptele sub nicio forma – nici de la mama, nici lapte praf. (Atentie! Nu confunda intoleranta la lactoza cu alergia la proteinele din laptele de vaca.)

Mai des intalnite sunt intoleranta primara si cea secundara, cand, in jurul varstei de 3-4 ani, copilul nu mai poate digera produsele ce contin lapte in componenta lor.

Ce este de facut in aceste situatii? Aflam acum.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s