Un colesterol mare poate fi observat si la copii, nu doar la adulti. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce cauzeaza cresterea colesterolului si ce este nevoie sa faci daca micutul tau sufera de aceasta afectiune.
Nivelul de glicemie care depaseste 170 mg/dL este o valoare anormala pentru copil si un indicator al colesterolului crescut.
Cauzele unui colesterol mare sunt fie genetice (copilul mosteneste predispozitia parintilor), fie alimentare (un stil de viata nesanatos, obiceiuri alimentare nesanatoase).
Daca exista un istoric de colesterol crescut in familie, dr. Luminita Florea, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice, ne indeamna sa ducem copilul la analize de sange chiar de la 2-3 ani.
In caz contrar, este important sa iti duci micutul la analize de la 6 ani, o data pe an, pentru a te asigura ca totul este in regula. Ce se intampla daca observi un colesterol mare la copilul tau, in urma analizelor? Iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.
Un colesterol mare poate fi controlat
Pentru copiii care nu au mostenit aceasta afectiune din familie, dar au un nivel ridicat al colesterolului, este important sa punem in aplicare un plan interventional pe termen lung. Nu exista „medicamentul-minune”, care sa rezolve afectiunea peste noapte.
Planul interventional implica o alimentatie corecta, multa miscare si protectie prin antioxidanti de tip Omega 3 si Omega 6 (fie prin ulei de peste, fie prin gelule).
Daca, dupa varsta de 8-10 ani, nu se observa nicio imbunatatire, iar copilul tot are un colesterol mare, este important sa te adresezi medicului, pentru o reteta de medicamente.
Emisiune prezentata de SANADOR
Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.
In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.