BCR, prin Școala de Bani, cel mai amplu și longeviv program de educație financiară din România, în colaborare cu Asociația Educație pentru Succes, a organizat a doua ediție a EduFinFest.
Evenimentul a marcat Ziua Națională a Educației Financiare, pe 11 aprilie, și este un festival al cunoașterii, prin care noțiunile de educație financiară și antreprenorială sunt aduse în atenția publicului. Astfel, ediția de anul acesta a oferit tinerilor din București noțiuni practice despre cum își pot susține planurile de viață prin decizii financiare inteligente, dar și informații despre cum își pot îmbunătăți relația cu banii și care sunt primii pași pentru independența financiară.
În perioada 11-24 aprilie, toți tinerii din România cu vârste între 16 și 24 de ani pot descărca gratuit Harta independenței financiare de pe www.scoaladebani.ro/EduFinKit. Ei au parte astfel de un dublu beneficiu: accesează sfaturi pentru carieră și planificare financiară, pentru a se pregăti de un start bun în viața de adult, și, în același timp, intră într-o tombolă cu premii, unde pot câștiga un smartphone Apple iPhone 14, trotinete electrice sau căști Apple AirPods.
Școala de Bani – sprijin pentru educația financiară și de viață
EduFinFest continuă misiunea BCR și Școala de Bani de a contribui la îmbunătățirea standardului de viață al tinerilor și adulților din România, prin promovarea deciziilor financiare și de viață inteligente. Peste 600.000 de români au beneficiat până în prezent de educație financiară prin cursurile și resursele puse la dispoziție de Școla de Bani.
În 2023, aproape 22.000 de copii și adulți au învățat să aibă o relație mai bună cu banii și să își seteze obiective financiare în cadrul atelierelor gratuite Școala de Bani, organizate de angajații BCR. Dintre aceștia, aproape 6.000 au fost elevi de liceu, 5.000 elevi de gimnaziu, respectiv 8.500 copii de grădiniță sau clase primare.
Doar în ultima săptămână, cu ocazia Zilei Educației Financiare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, profesorii BCR au organizat ateliere de educație financiară pentru peste 1.000 de elevi din toate sectoarele Capitalei. În cadrul atelierelor, copiii și adolescenții au învățat despre istoria banilor, valoarea unui obiect, felul în care toate procesele economice sunt conectate la nivel global, planificarea bugetului personal, diferența dintre nevoi și dorințe, importanța economiilor, stabilirea unor obiective financiare realiste și dezvoltarea unui plan pentru atingerea lor.