Auzim din ce in ce mai des in jurul nostru expresia ADHD. Tot ceea ce nu merge sau ne deranjeaza primeste repede o „eticheta ADHD”. Dar oare chiar stim despre ce vorbim?
Dr. Cristopher Green si dr. Kit Chee, ambii medici pediatri specialisti in probleme de comportament si de invatare ale copiilor, autorii cartii „Sa intelegem ADHD (deficitul de atentie insotit de tulburare hiperkinetica)”, aparuta la Editura Aramis, s-au hotarat sa vina atat in sprijinul copiilor diagnosticati sau cu potential, cat si parintilor si familiilor acestora.
[imagethumb=”1231″] Viata intr-o astfel de comunitate este in permanenta plina de provocari si foarte solicitanta, mergand uneori pana la epuizare – aceasta este, din pacate, realitatea celor care o traiesc.
Parintii au nevoie de informatii practice, de ultima ora, au nevoie sa stie ce sa faca atunci cand apare o situatie noua pe care nu stiu sa o gestioneze. Este si situatia ta? Esti tatal sau mama unui copil cu ADHD? Esti ingrijorat pentru soarte copilului tau? Este firesc sa te preocupi mai mult de acest subiect.
ADHD este o problema reala de sanatate care apare in copilarie. Putini parinti stiu ca bebelusul lor este diferit in momentul in care s-a nascut sau de cand se afla in pantece. Incidenta acestei afectiuni este mai mare la baieti decat la fete ultimele studii arata ca raportul este de 3/1).
Trecand peste capitolul generalitati, din care afli cum apare ADHD-ul si cum se diagnosticheaza, consider ca cel mai important capitol este cel in care ti se recomanda “Cele mai bune sfaturi pentru imbunatatirea comportamentului” si ti se explica de ce metodele uzuale dau gres. Un lucru pe care il consider esential este faptul ca te invata ce sa pui in loc, cum sa faci sa functioneze viata ta de familie cat mai calm cu putinta.
Capitole precum “Solutii practice pentru probleme de comportament des intalnite” sau “Imbunatatirea performantelor scolare – sfaturi pentru parinti si profesori”, aduc o raza de lumina in sufletul parintilor, care sunt de multe ori bombardati cu tot felul de informatii contradictorii si incorecte.
Citeste “Demistificarea miturilor”, ultimul capitol al cartii “Sa intelegem ADHD (deficitul de atentie insotit de tulburare hiperkinetica)”, aparuta la Editura Aramis, si vei fi mai aproape de copilul tau… intr-un mod diferit.