Regele Curcubeu, o antologie de basme, fabule si pilde despre rabdare

Editura Frontiera a lansat de curand Regele Curcubeu, o antologie de basme, fabule si pilde despre rabdare.

Povestile cuprinse in volum sunt alese dintre fabulele lui Esop, vechi legende chinezesti si persane, povesti din folclorul evreiesc sau mitologia celtica, alaturi de povestiri din Patericul egiptean.

Culegerea si repovestirea lor ii apartin Amaliei Banas, iar ilustratiile sunt semnate de pictorita Diana Margareta Cepleanu.

“Intr-o buna zi vei fi suficient de mare ca sa te reapuci de citit basme” a spus odata C.S.Lewis. Vorbele sale ni le-am transformat in motto cand am lansat “Regele Curcubeu”, o colectie de pilde despre rabdare, invesmantate in haine de poveste pentru copii, dar care sigur ii vor face si pe adulti sa cada pe ganduri si le vor aduce aminte de importanta acestei virtuti aproape pierdute in ziua de azi. Din pacate, timpurile ne pun rabdarea la incercare si este important sa invatam, alaturi de copiii nostri, sa ne-o recastigam.” povesteste Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.

Insasi autoarea, Amalia Banas, declara in prefata cartii ca aceasta nu este o carte pe care copiii sa o citeasca singuri, ci mai mult un pretext oferit parintilor pentru a sta de vorba cu copiii despre teme importante precum rabdarea si virtutile ei surori: intelepciunea, perseverenta, speranta, iubirea.

Ilustratia cartii este semnata de artista Diana Margareta Cepleanu, care s-a lansat in lumea cartii ilustrate pentru copii cu Cartea meseriilor disparute, scrisa de Mircea Stanciu si aparuta tot la Editura Frontiera, in 2019, si reeditata anul acesta.

Editura Frontiera a mai lansat in aceasta toamna si Suflatorul de vise, o poveste ce are in centru maestrii sticlari din Murano si o legenda despre cum apar visele copiilor. Bernard Villiot, autorul cartii, este de formatie regizor si scenarist, dar s-a remarcat in ultimii zece ani ca scriitor pentru copii. Locuieste la Paris si isi imparte timpul intre literatura si cinema. Ilustratiile poetice ale povestii sunt semnate de Thibault Prugne, artist si muzician francez.

Mai multe detalii despre titlurile editurii se gasesc pe editurafrontiera.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s