S-a lansat proiectul de construire a campusului NIA, pentru sprijinirea adolescenților și adulților cu autism

Pe 18 septembrie a avut loc, la Palatul Noblesse din București, evenimentul dedicat strângerii de fonduri pentru construirea campusului NIA, un proiect de referință pentru sprijinirea adulților și adolescenților cu autism și a familiilor acestora.

Evenimentul a reunit aproximativ 150 de persoane, fiecare aducând cu sine o rază de lumină și generozitate. Printre oaspeții de seamă ai evenimentului s-a numărat și E.S. domnul Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România, membru al Bordului Onorific al Asociației NIA Neurodiversity Academy. Prezența sa a subliniat importanța și dimensiunea internațională a acestui proiect caritabil.

Campusul NIA va fi o adevărată oază de speranță și susținere pentru adolescenții și adulții cu autism, dar și pentru familiile acestora. Acest campus, situat in orașul Bolintin-Vale, desfășurat pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, obținuți printr-un acord de parteneriat cu CJ Giurgiu va oferi servicii rezidențiale cu îngrijire specializată, terapie, servicii medicale ,dezvoltare personală și educație, pentru adulții și adolescenții cu autism.

“Sunt mama unui adolescent cu autism, o formă severă de autism. Această calitate și această responsabilitate mi-au dat vocea, determinarea și puterea de mă dedica acestei cauze atât de importante și atât de puțin cunoscute. A fi părintele unui copil cu autism este o provocare mare. A fi instituție, ONG care oferă servicii, suport copiilor cu autism nu este deloc ușor. A fi însă părintele unui adolescent sau adult cu autism este incomparabil mai greu, nevoile acestora sunt mult mai complexe si mai greu de gestionat, numărul acestora este incomparabil mai mare, iar soluțiile oferite astăzi sunt extrem de limitate. Când copiii cu autism ajung adolescenți sau adulți, părinții sunt epuizați fizic, psihic, material și impactul este devastator pentru fiecare membru al familiei. Campusul NIA nu este doar un loc fizic, ci și un simbol al angajamentului nostru de a oferi un mediu în care acești oameni să se simtă acceptați, îngrijiți și înțeleși. Prin serviciile rezidențiale, terapeutice și medicale pe care le vom oferi, dorim să aducem o schimbare reală în viețile lor. Vrem ca fiecare zi să fie o zi de progres, în care ei să primească grijă și suport, să-și identifice potențialul, să evolueze și să se bucure de viața. Vă invit să fiți parte din visul nostru, să contribuiți la această inițiativă care vine în sprijinul celor cu nevoi majore, pentru care soluții sunt rare. Fiecare donație, fiecare gest de sprijin aduce campusul nostru pentru adulți și adolescenți cu autism mai aproape de realitate”, a menționat Steluța Moisescu, fondatoarea proiectului Campusului NIA și președintele Asociației NIA Neurodiversity Academy.

Pe lângă mesajele de susținere din partea E.S. domnul Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România, a Președintelui CJ Giurgiu și a Primarului orașului Bolintin-Vale, a membrilor distinși din Bord-ul Onorific NIA și prezentarea echipei de management, s-a prezentat și lansat aplicația digitală HopeFromNia și a avut loc o licitația de artă.

Mai multe detalii despre Asociația NIA și activitățile sale se găsesc pe hopefromnia.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s