Rubeola: manifestari si riscuri

Rubeola: manifestari si riscuri

Desi este considerata a fi cea mai usoara dintre bolile copilariei, rubeola poate fi periculoasa pentru viitoarele mamici. Cum se manifesta si cum ne ferim de ea? Aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

In denumirea populara, mai cunoastem afectiunea si sub denumirea de pojarel, intrucat seamana cu pojarul, dar nu este la fel de grava. Rubeola se manifesta printr-o febra usoara, umflarea ganglionilor si o eruptie discreta. Bubitele care apar nu prea provoaca mancarimi, iar boala poate dura intre 3 ore si 3 zile.

[Citeste mai multe despre bolile copilariei]

In general, copiii care fac rubeola nu risca sa dezvolte complicatii. Pe de alta parte, este esential ca femeile insarcinate sa se fereasca de aceasta boala, mai ales in primul trimestru de sarcina. „Malformatiile aparute la fat pot duce la intreruperea sarcinii”, avertizeaza dr. Angelica Visan, la Traieste Sanatos cu Simona. Urmareste aici toata emisiunea si afla cum te poti feri de rubeola.

Cum elimini riscul de rubeola

Din fericire, exista un vaccin care ne protejeaza de unele dintre bolile copilariei, printre care si rubeola. Vaccinul ROR (rujeola – oreion – rubeola) se face in doua doze, la 9 luni si la 1 an si 3 luni.

In ceea ce le priveste pe femeile insarcinate care nu au facut inca vaccinul, ideal ar fi sa discute cu medicul, pentru a afla cum sa se protejeze.

Iar in cazul copiilor afectati de rubeola, desi boala nu ii slabeste foarte mult, este recomandat sa stea acasa, intrucat sunt contagiosi.

Mai multe despre bolile copilariei gasesti aici:

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s