Riscul de alergii depinde de consumul de arahide in timpul sarcinii

Bebelusii ale caror mame au consumat arahide in timpul sarcinii, au un risc crescut de a dezvolta alergie la arahide, care le-ar putea pune viata in pericol.Un studiu recent, realizat la New York, arata ca micutii ale caror mame au consumat arahide in timpul sarcinii au dezvoltat o oarecare sensibilitate fata de aceste produse, insa este nevoie de cercetari aprofundate care sa arate concret cat de riscant este consumul arahidelor de catre gravide, scrie Evz.

Pentru a preveni alergiile, Academia Americana de Pediatrie recomanda gravidelor sa evite consumul arahidelor in timpul sarcinii si al alaptarii.

“Studiul nostru se refera la sensibilitate, nu la alergiile la arahide”, precizeaza Scott H. Sicherer, profesor la Centrul de Medicina Mount Sinai din New York, citat de webmd.com.

„Trebuie sa mai treaca cativa ani pana sa vedem daca acesti copii care au fost monitorizati vor dezvolta alergii la arahide”.

In cercetarea recenta efectuata la New York a fost evaluat riscut de alergie la arahide in cazul a 503 copii, despre care se presupune ca sunt alergici la oua si/ sau lapte, asa cum au indicat testele pe piele.

Copiii au intre trei si 15 luni, si nici unul nu a fost diagnosticat cu alergie la arahide, insa 140 dintre ei au, conform testelor de sange, o sensibilitate puternica fata de aceste produse.

Concret, prin testele de sange s-a masurat nivelul proteinei IgE, care este crescuta in cazul oamenilor cu alergie la arahide. Insa, dupa cum spune Sucherer, nu toti oamenii cu un nivel crescut de IgE au aceasta alergie.

Conform webmd.com, unul din o suta de copii este alergic la arahide, iar numarul de cazuri creste de la an la an.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s