Pe asa o vreme friguroasa, ce poate fi mai bun decat o supa calda, ca la mama acasa, din cele mai delicioase ingrediente? Iata cum se prepara supa taraneasca de legume!
Supa taraneasca – ingrediente pentru 12 portii
- trei morcovi;
- doua cepe;
- o radacina de patrunjel;
- un sfert de varza;
- doua fire de praz;
- 100 de grame de slaninuta afumata;
- putin ulei;
- 200 de grame de fasole uscata;
- sare;
- piper.
Mod de preparare supa taraneasca:
Spalam fasolea si o fierbem impreuna cu ceapa taiata in patru. Dupa ce s-a fiert o trecem prin sita. Pana fierbe fasolica curatam zarzavatul, insa nu inainte de a-l spala. Apoi il taiem in bucatele mici si le punem la fiert.
Cand zarzavatul este aproape fiert, adaugam piureul de fasole si slaninuta taiata in bucatele si usor prajita in ulei.
Tot ce mai trebuie sa facem este sa lasam supa sa fiarba pentru inca o jumatate de ora, la foc potrivit. Cand este gata potrivim de sare si piper.
Ultimele articole