Ingrediente pentru patru portii : patru linguri de ulei de masline, un catel de usturoi, 700 de grame de rosii bine coapte, 350 de grame de spaghete, o legatura de frunze de busuioc, parmezan ras, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare :
Intr-o cratita mare puneti uleiul la incins. Apoi adaugati usturoiul taiat marunt, amestecand mereu sa nu se arda. Dupa ce s-a rumenit usturoiul adaugati rosiile spalate bine, curatate de coaja si tocate marunt. Condimentati cu sare si piper si lasati-le la fiert 30 de minute, amestecand din cand in cand. Intre timp puneti pastele la fiert – intr-o oala cu apa sarata – si lasati-le 7-8 minute. Dupa ce au fiert, le scurgeti de apa si amestecati cu sosul de rosii in care ati adaugat busuioc tocat marunt. Puneti portii in farfurii si ornati cu parmezan ras.