Pentru sase portii avem nevoie de: patru mere, o lingura de zeama de lamaie, o jumatate de ceasca de stafide, o telina rasa, o jumatate de cana de nuci taiate, o jumatate de cana de maioneza si o lingurita de zahar.
Mod de preparare:
Taiem merele in cubulete potrivit de mari, fara a le curata de coaja. La final ar trebui sa avem aproximativ trei canute de mere. Turnam zeama de lamaie peste bucatelele de mere – astfel acestea nu se vor usca si ingalbeni.
Inainte de a adauga stafidele le punem intr-un bol mic, in apa fiarta. Le lasam cateva minute, atat cat sa absoarba apa. Dupa zece minute, le scurgem bine si le adaugam peste mere. A venit randul nucilor, pe care le taiem in felii subtiri si le adaugam in salata, alaturi de telina data prin razatoare.
Amestecam toate ingredientele intr-un bol de marime medie si adaugam maioneza si zaharul. Dupa ce am amestecat bine este momentul potrivit sa le servim. Sau poti sa o lasi putin la frigider sa se raceasca mai intai.
Este genul de mancare perfect: moale si usor de digerat dar in acelasi timp consistent si hranitor.