Ingrediente – pentru patru portii : cinci-sase cartofi, o cescuta de ulei de masline, un sfert de ceasca de zeama de lamaie, trei catei de usturoi maruntiti, o ceapa mare alba, sare si piper dupa gust si patrunjel proaspat tocat.
Mod de preparare :
Taiem ceapa in felii subtiri. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in cubulete potrivite si ii spalam bine. Ii punem intr-o oala cu apa rece, care sa ii acopere cu aproximativ doi centimetri. Din acest moment ii mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute. Cum stii ca sunt gata? Ii incerci cu o furculita si daca sunt moi, atunci stii ca sunt gata. Scurgem cartofii de apa in momentul in care sunt gata si ii punem pe o farfurie plata sau un castron. Adaugam ceapa si amestecam un pic salata. Pentru sos, combina intr-un mic bol uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, sarea si piperul si amesteca bine ingredientele. Salata se serveste calda, la temperatura camerei. Cand este gata pentru a fi servita se toarna sosul, se amesteca bine si se presara deasupra patrunjel maruntit.