Ingrediente – pentru doua portii : o vanata, doua-trei rosii, un catel de usturoi, doua-trei linguri de ulei, o legatura de patrunjel, boia de ardei iute si sare dupa gust.
Mod de preparare:
Vinata spalata si uscata cu servetul de bucatarie se taie rondele. Feliile se prajesc in tigaia cu ulei – si pe o parte si pe cealalata – pana se auresc si devin moi. Se scot pe o farfurie – sau pe un platou pe care ati pus putina sare groasa si ati strivit un catel de usturoi – in lipsa usturoiului proaspat puteti folosi praful de usturoi -. Rondelele de vinete se aseaza pe farfurie intr-un singur strat. Separat se taie rosiile in patratele mici si se amesteca cu sare si cu boia de ardei iute – dupa gust. Al doilea strat al salatei – cel de rosii condimentate – se aseaza peste feliile de vinete. Deasupra se presara patrunjel tocat proaspat.