Ingrediente pentru blat : 5 oua, 200 de grame de zahar, 200 de mililitri de ulei, o jumatate de cana de apa, 250 de grame de faina, un plic de praf de copt si doua linguri de cacao.
Pentru crema : o budinca de vanilie, cinci-sase linguri de zahar si 125 de grame de unt.
Pentru glazura : 200 de grame de ciocolata si 125 de grame de unt. Mai avem nevoie si de patru banane.
Mod de preparare :
Separam albusurile de galbenusuri. Apoi galbenusurile le amestecam cu zaharul si turnam putin cate putin uleiul. Adaugam apa si amestecam cu mixerul timp de doua minute. Amestecam faina cu cacaua si cu praful de copt, intr-un castron. Apoi le adaugam peste galbenusuri, putin cate putin. Intr-un alt castron batem albusurile spuma si le amestecam in compozitia preparata anterior; amestecarea de face cu o lingura, de sus in jos, pana cand compozitia devine omogena. Ungem tava cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia, pe care o vom coace aproximativ 30 de minute. Cand blatul este gata, il lasam sa se raceasca. Preparam budinca de vanilie conform instructiunilor de pe pachet, apoi o lasam sa se raceasca bine. Budinca rece o amestecam cu untul, iar crema astfel obtinuta o intindem uniform peste blatul racit. Deasupra asezam feliute de banane, pe toata suprafata blatului. Acum pregatim glazura : intr-un castron punem ciocolata si untul si le topim in cuptor sau la bain-marie. Pentru a se intinde uniform, glazura se toarna fierbinte in mijlocul prajiturii, apoi se intoarce tava in toate directiile pentru a acoperi toate golurile. Negresa noastra cu banane trebuie sa stea cel putin doua ore la rece.