Ingrediente(6 portii): 100 gr de cus-cus, 3 ardei grasi in trei culori, un ardei iute, 4 linguri cu otet, 4 linguri cu ulei, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Punem intr-o oala doua linguri cu ulei, cand s-a incins turnam cus cus-ul si il prajim bine pana devine auriu. Adaugam putina apa si putina sare si il lasam sa fiarba 7-10 minute. Cand este gata, strecuram apa si il lasam sa se raceasca intr-un castron. In acest timp, pe un gratar de aragaz coacem ardeii grasi taiati felii. Curatam de coaja ardeii copti si ii taiem felii, pe lungime. Intr-un borcan punem uleiul ramas, otetul, o cana cu apa, ardeiul iute feliat, sare si piper dupa gust si amestecam bine agitand energic borcanul inchis. La sfarsit punem peste cus-cus ardeii copti feliati si socul si amestecam. Se serveste cu frunze proaspte de busuioc sau menta.
Reteta cus-cus picant cu legume – pentru copii
Ingrediente cus-cus picant cu legume
Ultimele articole