Ingrediente – pentru patru portii : 250 de mililitri de lapte, un ou, 120 de grame de faina, 200 de grame de ciuperci, 200 de grame de carne tocata, o ceapa, doi catei de usturoi, doua-trei linguri de ulei, un ardei gras, o lingura de pasta de rosii si, nu in ultimul, rand sare si piper.
Mod de preparare :
Facem un aluat de clatite din ou, faina, lapte si un praf de sare. Batem pana se omogenizeaza si il lasam zece minute. Intr-o tigaie incinsa si unsa cu putin ulei coacem pe rand clatitele, pe care le asezam deasupra unui vas cu apa fierbinte, sa se pastreze calde. Curatam ciupercile, le spalam si le fierbem 10 minute in apa cu sare. Apoi le taiem felii si le calim in ulei incins. Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, carnea tocata, sarea si piperul. Turnam o jumatate de pahar cu apa si le fierbem inabusit timp de 20 de minute. Punem apoi pasta de rosii si ardeiul gras taiat cubulete si mai tinem pe foc 5 minute. Clatitele se umplu cu aceasta compozitie si se ruleaza.