Ingrediente: 1 kg ardei gras , o varza de marime medie tocata fin, 2 morcovi de marime medie, tocati, 5 catei de usturoi, 1 cana chimen, 1 ceasca patrunjel tocat, 1 lingura sare, 2 l apa si 50 g de sare.
Mod de preparare: Acum ca ai pregatit toate ingredientele asigura-te ca ai tot ajutorul din partea familiei. Pune-l pe tata sa spele ardeii sub jetul de apa, apoi sa-i curetete de samburi. Iar pe mama sa toace varza fin. Peste varza tocata adauga sarea, morcovii tocati marunt, chimenul, usturoiul si patrunjelul si amestecam bine. Cu acest amestecam se umplu ardeii grasi. Fiecarui ardei i se pune dop dintr-o rondea de morcov si se aranjeaza in borcane de sticla introducand printre ei catei de usturoi. Acum pune intr-o oala apa la fiert, iar dupa ce da un clocot, lasa-o sa se raceasca, adauga sarea si amesteca bine pana la dizolvare. Toarna aceasta saramura in borcane, ca sa acopere ardeii, apoi pune-i in loc racoros, fara a-i lega cu celofan sau a le pune capace. Dupa 6-7 zile, ardeii incep sa se mureze, atunci se leaga borcanele la gura sau se inchid cu capacul si se baga la frigider, altfel continutul se acreste foarte tare.
Reteta ardei murati cu varza – pentru copii
Ingrediente ardei murati cu varza
Ultimele articole