Iata ce iti propunem astazi sa gatesti impreuna cu cel mic – acadele de parmezan. Ceva delicios. Incearca si tu!
Ingrediente: pentru 6 acadele: 6 linguri de parmezan ras, 6 stiksuri mai lungi, putin piper, boia de ardei si busuioc uscat.
Mod de preparare: acum ca ai pus toate ingredientele pe masa, chema-o pe mama sa aprinda cuptorul.
Intr-o tava, pe hartie de cop asezi binisor stiksurile. Apoi la capatul fiecarui stiks pune cate o lingura de parmezan ras si rasfira putin astfel incat sa se formeze un cerc cam de 7 cm diametru. Presara putin piper macinat, boia de ardei si busuioc uscat si baga tava in cuptor cam 8 minute, nu mai mult.
Dupa ce scoti tava din cuptoir, acadelele trebuie lasate sa se raceasca putin in tava. Se servesc alaturi de alte aperitive, infipte intr-un pahar cu sare colorata. Daca nu ai stiksuri, poti incerca reteta cu bete pentru frigarui, dar nu uita sa le treci printr-un jet de apa inainte de a le baga in cuptor.
Pofta buna!