Recomandari pentru familiile care vor un animal de companie

Daca ai cedat la insistentele piciului tau de a aduce in casa o pisica, un catel sau orice alt animal de companie, este bine sa tii cont de cateva elemente. La Traieste Sanatos cu Simona, te indemnam sa mai astepti putin pana adopti un animalut si sa iei in considerare recomandarile noastre.

„Odata ce ne-am hotarat sa achizitionam un nou membru al familiei, trebuie sa fim foarte atenti de unde il luam”, este primul sfat al lui Nicolae Bercaru, medic veterinar.

Cum tot mai multe animale au ajuns sa fie vandute in mediul online, au crescut si sansele de a lua un animalut cu probleme de sanatate sau de o rasa la care nu te asteptai. Nu spunem ca nu il vei iubi oricum, dar mai bine te orientezi spre surse mai sigure. Consulta-te cu un medic veterinar, cu un crescator sau cu un dresor. De asemenea, poti vorbi cu prieteni care deja au animalute, pentru a afla de unde le-au luat.

Apoi, este foarte important sa iei in considerare faptul ca un animal de companie presupune o responsabilitate foarte mare. Desigur, un catel va necesita mai multa ingrijire decat un pestisor sau chiar decat o pisica, dar fiecare animalut vine cu nevoile sale. Asigura-te ca prichindelul tau realizeaza ce inseamna sa ai un animal de companie. Du-l la o clinica veterinara sau la prieteni care au animalute, pentru a descoperi ce inseamna aceasta responsabilitatea.

[Vezi si:

„De multe ori, cand am discutii cu oameni care sunt pe cale sa isi achizitioneze un animal de companie, insist foarte mult pe detalii si le recomand sa fie foarte atenti la timpul pe care il pot acorda, cat de mari sunt copiii si cat de responsabili sunt”, mai spune dr. Nicolae Bercaru. Afla mai multe acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s