Recomandare de carte pentru toata familia: Cartea cuvintelor disparute

Bianca Mereuta vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM in fiecare joi, in emisiunea Happy Music.

In fiecare saptamana adaugam pe lista recomandarilor de lectura noi carti pentru copii. Pana acum avem pe lista cartile CoronitaRegele UguPas cu pas spre adancimiPas cu Pas spre inaltimiHenry si puterea imaginatieiAventurile unui fir de nisipPifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeuBaietelul care se putea musca de nas, Cum sa prinzi o steaCand cerul era prea aproape”Cartea fara poveste”, cartile din colectia „Franklin”„Amos e racit”, „Cati ani ai?” si Sam cel prea timid.

„Cartea cuvintelor disparute” e o carte nou adaugata pe lista de recomandari facute de Bianca Mereuta.

Scrisa de Mircea Stanciu si aparuta la Editura Frontiera, „Cartea cuvintelor disparute” e ideala pentru copii de 7-8 ani, dar si pentru parinti, care vor descoperi cu nostalgie cuvinte aproape disparute din vocabularul nostru, precum tihnafagaduinta, talc sau menire.

In „Cartea cuvintelor disparute”, autorul Mircea Stanciu isi propune „sa salveze” douasprezece astfel de cuvinte „pe cale de disparitie”, explicandu-le etimologia si invitandu-ne, intr-un stil bland si poetic, sa nu le lasam sa dispara, sa le pretuim si sa le tinem cu noi.

Bianca Mereuta povesteste despre Cartea cuvintelor disparute ca „este unul dintre cele mai bune produse editoriale integral romanesti” pe care le-a descoperit in ultimii ani.

Campania „Descopera cartea”

Bianca Mereuta e convinsa atrage atentia ca „alfabetizarea incepe de la nastere, atunci cand expunem copilul la carte.”

Una dintre preocuparile principale ale Biancai Mereuta este de a incuraja parintii sa caute carti valoroase ilustrativ pentru copiii lor, in conditiile in care imaginile sunt primele care capteaza creierul copilului (si stim cu totii ca „o imagine face cat o mie de cuvinte”).

Mai mult, alfabetizarea incepe de la nastere si e nevoie sa incurajam copiii sa iubeasca de mici cartea si lectura (cu atat mai mult cu cat rata analfabetismului functional in Romania este de 40%).

In opinia Biancai, un copil poate sa ajunga foarte usor sa iubeasca si sa aprecieze cartile „atunci cand ii pui de la inceputul vietii in fata o carte cu ilustratii valoroase, foarte frumoase”.

Pentru a-i incuraja pe parinti sa caute carti valoroase ilustrativ pentru copiii lor, Bianca Mereuta desfasoara in aceasta perioada campania „Descopera cartea”, impartasind ilustratii de carte valoroase membrilor din comunitatea „Ce le citim copiilor”.

Descopera in podcastul de mai jos mai multe detalii despre „Cartea cuvintelor disparute” si despre campania „Descopera cartea”. 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s