„Reactie pentru educatie”, initiativa prin intermediul careia tehnologia poate ajunge la comunitatile dezavantajate

Ministerul Educatiei si Cercetarii, alaturi de organizatia neguvernamentala Narada, cu sprijinul Cora Romania, au lansat initiativa „Reactie pentru educatie”, o modalitate prin intermediul careia tehnologia poate ajunge la profesorii si elevii din comunitatile dezavantajate.

Platforma pune la dispozitia cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care acestia si elevii lor le au in demersul pe care il desfasoara acum pentru continuarea educatiei la distanta.

Obiectivul acestui instrument este acela de a atrage si de a coagula comunitatile locale, astfel incat sa fie acoperite cat mai multe nevoi intr-un timp cat mai scurt.

Deja dotarile materiale pentru profesorii din opt comunitati defavorizate, in ceea ce priveste educatia in medii digitale si pentru elevii lor, vor fi realizate in scurt timp.

Pe platforma narada.online vor fi disponibile spatii de lucru pentru fiecare dintre aplicatiile digitale folosite de profesori in predarea la distanta. Acest spatiu virtual are capacitatea de a oferi sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice in familiarizarea cu aplicatiile, platformele si software-urile educationale disponibile gratuit.

Incepand cu data de 1 aprilie, in cadrul platformei digitale, prin intermediul NaradiX, vor fi generate clase digitale sustinute de oameni de afaceri, personalitati din showbiz, profesori si traineri. Totodata vor fi abordate subiecte de interes pentru elevi, studenti si profesori, cu referire la perioada in care ne aflam.

„In contextul actual, mai mult decat oricand, oamenii s-au solidarizat in jurul educatiei. Initiativa «Reactie pentru educatie» vine sa contribuie in aceasta perioada in care, desi despartiti unii de altii, invatarea trebuie sa continue. imi doresc ca acest moment sa deschida drumul prin care tehnologia in educatie sa fie accesibila tuturor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii.

„Am pus cap la cap resursele de care dispunem, pornind de la avantajele stiintei si tehnologiei, canalele de comunicare, pana la comunitatea de voluntari si companii, pentru a veni in intampinarea profesorilor ce cauta acum solutii de a ramane aproape de elevii lor”, spune Andra Munteanu, co-fondator Narada.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s