In cadrul conferintei „Scoli fara bullying in sectorul 3″, Mirela Horumba, psihologul parintilor, cu certificare internationala in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment si psihoterapeut cu drept de libera practica acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, a vorbit despre fenomenul de bullying din Romania si efectele lui.
Bullyingul este un comportament agresiv in randul copiilor de varsta scolara, dar care se poate mentine si la varsta adulta si care implica un dezechilibru emotional si dorinta de a avea control si putere asupra victimei.
Acest comportament nedorit include actiuni cum ar fi: amenintarile, intimidarea, raspandirea zvonurilor, agresiunea constanta a persoanei, fizic sau verbal, si excluderea ei din grup.
De regula, cei care cad victime acestui fenomen sunt copiii timizi si lipsiti de forta fizica, care nu reusesc sa opuna rezistenta si sa ia atitudine in fata agresorilor.
In astfel de situatii, profesorii si parintii sunt cei care ar trebui sa intervina in stoparea acestui fenomen, dar se poate intampla ca agresiunea sa provina chiar de la cadrul didactic.
„Fenomentul de bullying nu apare numai intre copii, ci si atunci cand esti la catedra si pui etichete copiilor”, sustine psihologul Mirela Horumba.
Va invitam sa o urmariti pe Mirela Horumba in filmuletul de mai jos: