Programe educationale la Muzeul de Geologie

Muzeul National de Geologie din Bucuresti ii asteapta pe scolari la activitati si lectii interactive de geologie, paleontologie si cunoasterea mediului. Programele incep de luni si se desfasoara pe tot parcursul anului scolar.

Atat cei mici, cat si cei mari sunt invitati sa descopere tainele vietii preistorice, misterul formarii Universului si evolutia acestuia, enigmele Terrei si valoarea patrimoniului natural. Taxa de participare pentru ateliere este de 14 lei. Pentru inscrieri, sunati la numarul 021.212.89.52.

Iata care sunt programele la care puteti participa:

Masina timpului geologic
Acest atelier este dedicat micutilor de pana la sapte ani. Cu ajutorul masinii timpului, copiii vor invata despre erele geologice, viata preistorica si animalele terestre si subacvatice. La fiecare oprire, cei mici vor reconstitui elemente ale mediului natural, cu ajutorul culorilor, plastilinei si hartiei.
 
De la inceputuri in prezent – UNIVERSUL
Aici, copiii vor afla cum s-au format Universul si Pamantul, vor descoperi tainele Sistemului Solar si vor cauta raspunsul la intrebarea „Suntem sau nu singuri in Univers?”.

De la inceputuri in prezent- VIATA
Acest program ii vizeaza mai mult pe cei cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani. Acestia vor invata despre originea vietii pe Pamand si despre evolutie.

Invatam sa modelam – Animale preistorice
Copiii cu varste intre 5 si 9 ani sunt invitati la acest atelier de creativitate. Vor invata despre dinozauri, mamifere si animale marine, dar isi vor si realiza propria colectie de animale modelate din plastilina.

Dinamica Pamantului
Programul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 18 ani. Subiectele introduse in discutie sunt corelate cu programa scolara din cadrul orelor de geografie. Elevii vor invata despre structura din care face parte Pamantul, miscarile si fenomenele la care este supusa planeta din afara sferei sale. Vor cunoaste structura scoartei terestre si dinamica acesteia, ce inseamna vulcanism sau cutremure si unde este locul acestor fenomene. Structurarea lectiilor cuprinde proiectii, discutii, dezbateri si diverse experimente.

“Patrimoniul geologic – averea noastra”
Programul se adreseaza copiilor din scoli gimnaziale si licee si cuprinde mai multe lectii pe parcursul carora se vor dezbate modalitati de utilizare eficienta a resurselor naturale prin turism. Cu aceasta ocazie, copiii descopera atat valoarea obiectivelor geo-turistice, cat si marea bogatie naturala a tarii noastre. Elevii vor cunoaste adevarata valoare a unei fosile, a unui cristal, cum se formeaza acestea, ce secrete pot dezvalui fosilele, ce comori ascunse mai are inca Romania si cum putem folosi mai bine ceea ce ne ofera Pamantul. Programul poate oferi si oportunitatea organizarii ca aplicatie fie a unei excursii, fie a unei tabere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s