Ingrediente : o cana de apa calduta, doua cani de faina, un cubulet de drojdie proaspata, un varf de cutit de sare, 150 de grame de sunca, 50 de grame de bacon, 150 de grame de mozzarella sau de cascaval, 100 de ml de sos de rosii, o cutie mica de ciuperci, cateva masline, doua oua, o rosie, un ardei, piper si oregano.
Mod de preparare :
Intr-un castron se pune apa calduta in care se dizolva drojdia si sarea. Se adauga o cana si jumatate de faina, se amesteca, iar restul de faina se pune cate putin pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se lasa aluatul la crescut – acoperit, la caldura – aproximativ o ora. Intre timp se taie sunca, ciupercile, maslinele si ardeiul. Cand aluatul a crescut, se intinde cu mainile date prin faina si se pune in tava unsa cu ulei. Se unge aluatul cu sosul de rosii amestecat cu piper si oregano, apoi se pun ciupercile, sunca si maslinele. Deasupra se pun ouale batute bine, se rade cascavalul si se orneaza cu rosia si ardeiul taiate felii. Se baga tava in cuptorul incins pentru o jumatate de ora.