Academia Americana de Pediatrie a intrat in alerta din cauza unui nou fenomen care se pare ca afecteaza tot mai multi copii – depresia cauzata de utilizarea indelungata a retelelor de social media.
Ingrijorarea medicilor vine pe fondul cresterii numarului de utilizatori ai retelelor sociale de tip Facebook, in special in randul copiilor, care, fara sa fie constienti, ar putea fi grav afectati. Astfel, parintii americani nu ar trebui sa fie surprinsi daca de acum incolo, atunci cand isi duc copilul la medic vor vedea ca in timpul consultatiei apar si intrebari precum: „Cat timp petreci zilnic pe internet?”, „Ai cont pe Facebook” sau „Cati prieteni ai pe Facebook”?.
Expertii americani se tem ca o supraexpunere in mediul online, pe retelele sociale, ar putea duce la o alienare a copiilor in viata de zi cu zi, iar asta ar putea da nastere, in cele din urma, unor depresii severe. Este ingrijorator, spun acestia, ca tot mai multi copii prefera sa discute cu prietenii lor in mediul virtual, decat in parc sau la un loc de joaca. O astfel de izolare scade nivelul de incredere al copiilor in ei insisi.
Mai mult de jumatate dintre adolescentii americani intra pe site-urile de social media cel putin o data pe zi si aproape un sfert isi verifica profilul de cel putin 10 ori pe zi, potrivit Time Magazine. De asemenea, trei sferturi dintre adolescenti au telefoane mobile, pe care le folosesc in special pentru a trimite mesaje scrise sau pentru a accesa diverse site-uri de social media.
Sursa: Business Magazin