reteta-pasca

Pasca cu branza – reteta pentru masa de paste

Ingrediente pasca cu branza – pentru masa de paste

Pasca este desertul nelipsit de pe masa de Paste. Iata cum se prepara!

Ingrediente aluat:
  • o jumatate kilogram faina;
  • 25 grame drojdie proaspata;
  • 160 grame zahar;
  • coaja de lamaie;
  • doua galbenusuri;
  • 200 ml lapte rece;
  • 100 grame margarina;
  • esenta de rom si vanilie.
Ingrediente umplutura:
  • o jumatate kilogram branza dulce de vaci;
  • patru oua;
  • 125 grame zahar;
  • 100 grame stafide;
  • esenta de vanilie;
  • coaja de la o jumatate de lamaie.
Mod de preparare

Intr-un castron ceva mai mare punem faina, iar la mijloc drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Amestecam cu putina faina formand astfel maiaua si lasam sa creasca cinci minute. Timp in care punem laptele la incalzit, impreuna cu zaharul.

Dupa ce s-a topit zaharul, amestecam laptele cu faina si drojdia. Adaugam si galbenusurile, coaja de lamaie, esenta de rom si vanilie si framantam cu margarina topita.

Dupa zece minute de framantat, lasam aluatul la dospit. Dupa ce a crescut suficient, luam doua treimi din coca si intindem o foaie rotunda de 2-3 cm.

Punem foaia intr-o tava rotunda unsa bine cu margarina si tapetata cu faina. Din treimea ramasa impletim un colac de dimensiunea formei pentru pasca.

Acum lasam tava la crescut si ne ocupam de umplutura.

Radem coaja de la o jumatate de lamaie si o amestecam cu restul de ingrediente.

Punem umplutura in forma, deasupra punem colacul si dam la cuptor pentru 45 minute. Atentie insa! Cuptorul trebuie incalzit in prealabil.

Truc! Daca vreti ca pasca sa aibe un luciu frumos, atunci inainte de a o baga in cuptor ungeti-o cu un ou batut deasupra. Dupa expirarea timpului pasca trebuie lasata sa se raceasca inainte de a o scoate din forma.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s