Parintii au la dispozitie un ghid cu zeci de exercitii pentru stimularea prin miscare a bebelusilor

Primul an de viata este esential pentru dezvoltarea creierului, a corpului si a metabolismului, stimularea motorie fiind principala activitate pentru atingerea acestor obiective.

Este important ca parintii, bunicii, cat si intreaga familie sa cunoasca etapele de dezvoltare pentru a putea fi alaturi bebelusului pe parcursul copilariei sale, astfel incat sa parcurga toate etapele dezvoltarii fizice și psihice.

Stimularea motorie timpurie prin exercitii si jocuri favorizeaza o buna dezvoltare, atat din punct de vedere motor, cognitiv, cat si socio-afectiv.
Dezvoltarea motorie a copilului face parte din evolutia sa si il ajuta sa devina un adult sanatos.

In aceste conditii, Asociatia KinetoBebe impreuna cu UNICEF Romania au dezvoltat ghidul intitulat „Stimulare prin miscare. 40 de exercitii pentru stimularea dezvoltarii bebelusului”.

Ghidul contine 4 fise de grafice a etapelor principale de dezvoltare motorie a bebelusului in primul an de viata si 40 de exercitii practice de stimulare motorie, grupate pe etape de varsta. Exercitiile se pot realiza usor, acasa, in mediul familiar al copilului, si pot fi realizate de parinti, bunici sau de alte persoane care au grija de cei mici.

Ghidul este gratuit si poate fi descarcat de AICI.

Venind in intampinarea nevoilor copiilor si parintilor, Asociatia KinetoBebe a lansat acest ghid gratuit pentru a combate efectele intarzierilor motorii create de stimularea limitata a copiilor in contextul in care accesul la specialisti este limitat in aceasta perioada pandemica.

„Vedem zilnic in centrele noastre de kinetoterapie bebelusi care se resimt dupa perioada lunga in care nu au vizitat un specialist si nu au fost stimulati motor in mod adecvat varstei lor. Ghidul realizat de kinetoterapeutii pediatri ai asociatiei face parte dintr-un program profilactic in care incurajam parintii sa se familiarizeze cu etapele corecte de dezvoltare motorie a copiilor si sa ii ajute sa stimuleze corect bebelusii pentru ca acestia sa faca achizitiile motoriii la timp. Exercitiile de stimulare motorie sunt facute pentru a ajuta bebelusul prin joc si joaca astfel incat sa fie momente placute alaturi de familie,” declara Raluca Chisu, fondatoarea Asociatiei KinetoBebe.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s