Alege Liderul anului 2020 in social media!
Schimbarile aduse de contextul pandemiei au inspirat multi lideri in crearea de proiecte valoroase, desfasurate in mediul online si menite sa aduca o contributie semnificativa pentru binele superior al copiilor.
Impreuna cu tine, la Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi 2021 le aratam recunostinta si aprecierea noastra liderilor care s-au remarcat in 2020, iar votul tau va contribui la desemnarea liderului anului in social media.
Descopera si ceilalti Lideri pentru Liderasi:
- Liderii anului 2020 in stare de bine
- Liderii anului 2020 in implicare sociala
- Liderii anului 2020 in educatie pentru copii
- Liderii anului 2020 in sanatate pentru copii
- Liderii anului 2020 in educatie pentru profesori
Liderul anului 2020 in social media va fi desemnat pe baza votului desfasurat pe aceasta pagina in perioada 22 ianuarie – 4 februarie.
Iata lista persoanelor nominalizate la titlul de Liderul anului 2020 in social media:
Atena Boca
Atena Boca este fondatoarea comunitatii LaPrimulBebe. In 2020, comunitatea a strans 589.000 de Euro, fonduri indreptate spre echipamente de protectie pentru medici in multe spitale din tara. Restul fondurilor au fost destinate renovarii sectiei de pediatrie a spitalului din Campulung. De asemenea, tot in 2020, LaPrimulBebe a lansat Sistemul National de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit, primul si singurul din Romania, Programul Video BebeBunVenit, pentru gravide si mame in primul an dupa nastere, precum si campania de constientizare #VizibilitatePentruNevoileMamelor, care a ajuns la peste 1.000.000 de oameni. Atena Boca si comunitatea LaPrimulBebe au facut posibila renovarea sectiei de pediatrie a Spitalului Moreni – prima sectie de pediatrie renovata integral de mame, iar impreuna cu Asociatia Daruieste Viata au realizat renovarea laboratoarelor de oncologie pediatrica din Timisoara.
Ela Craciun
Ela Craciun, autoarea unuia dintre cele mai citite bloguri de parenting din Romania, a relansat in 2020, in forma online, seria de evenimente cu titlul „Super mame cu super puteri”. Cu invitati medici, educatori, profesori si psihologi, Ela Craciun a continuat sa stranga in jurul ei o comunitate de parinti care simtea nevoia de suport si de informatii de la specialisti. Seria evenimentelor a avut o audienta totala de peste un milion de persoane si a fost unul dintre cele mai de succes proiecte ale Elei in 2020.
Urania Cremene
Urania Cremene este cel mai apreciat expert in parenting din Romania si autoarea All About Parenting, primul program de parenting din tara si unica metodologie de parenting din lume dezvoltata dupa Teoria Autodeterminarii. In 2020, Urania Cremene si trainerii din echipa All About Parenting au sustinut 266 de seminarii online gratuite. Asta inseamna ca au primit cu bratele deschise 229.860 de parinti dornici sa afle raspunsuri si solutii la provocarile pe care le au cu copiii lor: refuzurile, comportamentele negative, ranile copilariei sau invatarea in aceste vremuri incerte.
Sofia Frunza
Sofia Frunza este “The mom behind Modern Dads”, care de 5 ani vine in sprijinul parintilor cu proiecte dedicate lor, dar cu focus pe tatal modern. In 2020, Sofia a organizat peste 20 de evenimentele LIVE in comunitatile Modern Dads si Modern Family Romania, abordand teme precum dezvoltarea emotionala si dezvoltarea limbajului copilului, increderea in sine, relatia cu tehnologia. In paralel, a lansat Grup Modern Family – un spatiu de networking pentru ambii parinti, DAD TO BE Academy – primul curs video dedicat viitorilor tati, precum si campania “Tati In Actiune”, care a incurajat tatii sa povesteasca despre cum gestioneaza relatia cu cei mici, in plina pandemie.
Alina Elena Golaes
Alina Golaes este profesor SuperTeach si fondatoarea StoryLand, primul centru educational de storytelling din Romania, cu sediul in Galati. Este un proiect dedicat artei de a spune povesti, cu o adevarata comunitate de dascali si parinti implicati, care sustin educatia prin poveste, pentru a-i ajuta pe copii sa devina fiinte autonome, empatice, implicate. Din 2020, proiectul a fost extins si catre zona rurala prin proiectul de voluntariat Daruim Comori, care a dus povestile catre gradinitele de la sate, unde copiii defavorizati au atata nevoie de sustinere si carti.
Elena Gorun
Elena Gorun este un sociolog pasionat de dinamica si energia comunitatilor. Ea coordoneaza comunitatea Work at Home Moms, in care mamele sunt ajutate si incurajate sa lucreze home based sau sa demareze propria afacere. In 2020, Elena a reusit sa aduca sprijin familiilor monoparentale prin campania „Mamele singure au superputeri” si a coordonat proiectul „Start from home”, care a asigurat peste 100 de kituri de lucru si activitati destinate familiilor din segment vulnerabil. De asemenea, in campaniile de fundraising „Stories can heal” a sustinut copiii care se confrunta cu boli incurabile sau greu de dus si a oferit ajutor financiar copiilor vulnerabili, prin proiectul ”Back to school”.
Alina Greavu
Alina Greavu, cunoscuta ca Aluziva, s-a implicat in 2020 in mai multe campanii de responsabilitate sociala si a strans donatii pentru mai multe cauze, in special pentru mame singure si copii din medii defavorizate. Cu ajutorul comunitatii ei, Aluziva a reusit sa stranga donatii in valoare de 3000 euro in doar 24 ore pe Instagram, pentru o mama de 19 ani care locuieste la Centrul Maternal din Arad. De asemenea, a creat continut pentru Instagram si Youtube pe teme de parenting, educatie sexuala si sanatate si a sustinut diverse campanii in aceste directii. In plus, a publicat peste 1000 de chestionare ale elevilor si studentilor, pentru a primi raspunsuri de la comunitate.
Miruna Ioani
Miruna Ioani este medic dentist si scrie pe siblondelegandesc.ro, iar in 2020, atunci cand s-a inchis totul si a fost declarata starea de urgenta, si-a mobilizat cititorii pentru a sprijini afacerile care riscau sa se prabuseasca. Mai exact, a facut o intelegere cu cititorii ei pentru a promova micii antreprenori organizand, in mod gratuit, concursuri pe conturile ei de social media. Asa s-a nascut #TrezimEconomia, un proiect care a ajutat o serie afaceri locale sa-si continue activitatea si sa fie descoperite de persoanele din comunitatea online a Mirunei Ioani.
Antoaneta Luchian si Ana-Maria Rusu
Antoaneta Luchian si Ana-Maria Rusu sunt profesoare de educatie muzicala si au pus bazele proiectului Mai Multa Educatie Muzicala in Scoli si Gradinite – MEMIS, asumandu-si misiunea de a-i indruma catre descifrarea tainelor artei sonore nu doar pe copiii pe care ii ghideaza in scolile in care predau, ci pe toti cei interesati, copii si profesori. Prin intermediul platformei edumuzicala.ro, a canalului de YouTube, a paginii de Facebook si a atelierelor online, echipa proiectului MEMIS a pus la dispozitie lectii si resurse valoroase pentru educatia muzicala a copiilor de toate varstele. De asemenea, in 2020, numeroase cadre didactice din toata tara au avut ocazia sa participe la webinarii si programe de mentorat sustinute de echipa MEMIS.
Gabriela Maalouf
Gabriela Maalouf este psiholog, consilier scolar si primul practician NLP din Romania specializat in programare neurolingvistica pentru copii si parinti, in Marea Britanie. In 2020, Gabriela Maalouf a lansat colectia de jocuri terapeutice „Pofta de joaca”, ca raspuns la nevoia parintilor de a petrece timp de calitate cu copiii si de a-i ajuta sa depaseasca anumite stari neplacute pe care le experimentau in contextul pandemiei. De asemenea, a organizat saptamanal webinariile „Parinti impreuna”, pe teme de sanatate si sprijin emotional, adresate parintilor, precum si webinarii pentru profesori.
Ioana Macoveiciuc
Ioana Chicet-Macoveiciuc, autoarea blogului Printesa Urbana, a desfasurat in 2020 mai multe proiecte dedicate copiilor si parintilor. Pe langa o serie de campanii de strangeri de fonduri pentru spitale, Ioana a lansat #OradePoveste, citind live povesti pe Facebook si ajungand la peste 460 de carti citite pentru mii de copii. In iunie 2020 a inceput #OradePovestepentruMame #Vorbimdesprenoi, un live saptamanal de o ora, in cadrul caruia a abordat diverse subiecte (copii, cuplu, nevoi emotionale), singura sau alaturi de psihologi, oameni de cultura si alte persoane cu povesti valoroase de impartasit. De asemenea, simtind nevoia de a oferi sprijin adolescentilor in aceasta perioada, Ioana a creat, pe blogul sau, seria de articole-marturisiri anonime #AdolescentinRomania, care continua si in 2021.
Ioana Marinescu
Ioana Marinescu a creat blogul Pisica pe sarma, care a devenit, in 2020, ioanamarinescusima.ro, unde abordeaza, alaturi de specialisti, subiecte diverse legate de perioada pre-adolescentei si adolescentei. In 2020, in plina pandemie, Ioana a pornit, alaturi de fiica ei, Ana, o serie de video-uri postate pe Facebook si pe blog sub umbrela «Jurnalul micilor bucurii si provocari», prin care au incercat si au reusit sa transmita buna dispozitie si optimism intr-o perioada in care nevoie unei astfel de perspective a fost mai mare ca niciodata.
Ana Nicolescu
Ana Nicolescu a creat Mamica Urbana, un blog care-i ajuta de oameni sa-si remodeleze viata dupa ce devin parinti. In 2020, Ana Nicolescu a initiat #JurnalDePreventie, o campanie colectiva atent documentata care le-a oferit parintilor, dar nu numai, continut valoros despre homeschooling, nutritie, buget de criza, calatorii, wellbeing, burnout sau panica. In cadrul campaniei, Ana Nicolescu si comunitatea de bloggeri din jurul ei au impartasit, prin clipuri video zilnice, idei de activitati scolare si extrascolare, cum si cu ce ne aprovizionam in caz de carantina, cum le vorbim copiilor despre virusuri si emotional, care sunt cele mai afectate categorii de copii din cauza anxietatii parintilor, provocate de covid 19.
Tily Niculae
Cu o activitate intensa pe Instagram, Facebook, blog si cu numeroase story-uri care au adunat peste 2.000.000 de view-uri lunar, Tily Niculae a impartasit, in 2020, din experienta ei de nastere in plina pandemie si despre ingrijirea unui sugar, pentru a sprijini mamele care au nascut in pandemie. De asemenea, a facut live-uri cu medici despre alaptare, ingrijirea pielii bebelusului si diversificare, dar si despre scoala online si experienta de 24/24 time mom.
Daniel Osmanovici
Daniel Osmanovici este cunoscut publicului in rolurile pe care si le asuma cu convingere: tata, maratonist, vlogger, blogger, detinator de record mondial, prezentator TV, om de comunicare si consultanta. In 2020 si-a folosit toate abilitatile pentru a sprijini parinti, profesori si bunici, impartasind din experienta lui si vorbind cu specialistii despre: invatamantul online si relatiile din familie, despre ce insemna raceli, covid, vaccin, sarcina si recuperare. Totul a fost si este pe canalele lui online, in webinariile Socialmoms sau in seria 777.
Cristina Otel
Cristina Otel este un cunoscut trainer si coach si scrie, de mai bine de 7 ani, pe blogul cristinaotel.ro, unul dintre cele mai vizibile bloguri pe nisa de parenting, despre cum cream o viata pe care sa o iubim, evolutie personala si despre viata de parinte. Cristina este mama a doi copii, Alex si Sara, si e activ implicata in cresterea nivelului de autocunoastere in randul parintilor si viitorilor parinti pentru ca acestia sa aiba relatii echilibrate, blande si infloritoare cu copiii lor. Din 2019, Cristina a lansat podcastul Pauza de Bine, unul dintre cele mai ascultate din Romania, care continua si in prezent.
Mirona Paun
Mirona Paun este psihoterapeut si fondatoarea Tzitzi-Poc, un program holistic de educatie socio-emotionala, ce-si propune sa-i imprieteneasca pe copii cu emotiile lor prin spectacole si ateliere. In 2020, echipa Tzitzi-Poc s-a reinventat rapid, iar intr-o saptamana de la intrarea in lockdown s-a mutat online, unde a sustinut ateliere deschise publicului si spectacole in gradinitele partenere. De asemenea, Mirona Paun a demarat in 2020 „Focus pe solutii”, o serie de video-uri saptamanale cu tips-uri pentru parinti, pe Instagram, Youtube si Facebook. In plus, a tinut ateliere pentru profesori, pentru a-i ajuta sa-si adapteze metoda pentru online, si a implementat programul social Rolling Workshops, prin care copii din medii defavorizate din Galati si Bucuresti au participat la o serie de ateliere, unde au interactionat cu profesori si facilitatori din toata tara.
Lucia Radu
Lucia Radu a creat blogul mamicaautentica, iar in 2020 a lansat calendarul de activitati #StamAcasa, care a sustinut peste 500.000 parinti si profesori in realizarea de activitati cu copiii acasa si la scoala online. Tot in 2020, Lucia a lansat si programul international online Journey to Unfold, care sustine femeile si mamele in trecerea catre o mentalitate de crestere.
Liviana Tane
Liviana Tane iubeste povestile si si-a asumat misiunea sa-i fac si pe ceilalti sa le iubeasca. Mai ales pe copii, pentru care a lansat clubul de carte Reading is Cool for Kids, copilul mai mic al grupului pentru oameni mari Reading is Cool – the Challenge si fratiorul celui pentru adolescenti – Reading is Cool for Teens. In 2020, Livia a organizat, in cadrul clubului de carte pentru copii, intalniri virtuale in care copiii au avut ocazia sa intalneasca autori de carte pentru copii, au aflat cum se naste o carte si au inceput sa scrie propriile povesti. La intalniri au participat copii romani din toata lumea, inclusiv din Franta sau Emirate Arabe Unite. Pe unii dintre ei chiar i-a ajutat sa isi publice cartile, cu incredere in talentul lor.
Carmina Trambitas Vakulovski
Carmina Vakulovski este invatatoare la Liceul „Andrei Muresanu” din Brasov si membru al comunitatii Aspire Teachers, membru SuperTeach si facilitator pe Mentalitate Deschisa in Educație. De-a lungul carierei, Carmina s-a implicat in numeroase proiecte de educatie, iar in 2020 a coordonat proiectul “Profesori pentru profesori”, desfasurat in baza unei colaborari intre ISJ Brasov si Aspire Teachers. In cadrul proiectului, Carmina s-a implicat activ in organizarea si sustinerea a numeroase webinarii, transmise live pe Facebook si dedicate cadrelor didactice din invatamant primar. De asemenea, a participat la numeroase webinarii si evenimente online dedicate educatiei.
Diana Vijulie
Diana Vijulie este psiholog, instructor certificat in disciplina pozitiva, care lucreaza de multi ani cu copii, parinti, dar si cu cadre didactice, in proiecte care au ca scop o mai buna autocunoastere si relationare intre copil, parinte si profesor. Pentru a-i sprijini pe cei care doresc sa se dezvolte ea a creat proiectul Podcast cu Diana, care se adreseaza parintilor. In pandemie, peste 20.000 de ascultatori au primit mult sprijin și suport prin acest proiect. Diana a creat si singurul podcast de dezvoltare personala pentru copii – ”Raspunsuri pentru copii”, unde copiii trimit intrebari despre provocarile vietii la care nu stiu mereu cum sa faca fata.