Otita afecteaza trei din patru copii in primii trei ani de viata

Otita medie reprezinta una dintre cele mai frecvente boli ale copilariei, afecteand trei din patru copii in primii trei ani de viata.

Daca este tratata necorespunzator, otita poate provoca scaderea auzului, motiv pentru care medicii recomanda vaccinarea, potrivit Gandul.

„Infectia urechii medii sau otita medie reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni ale copilariei. In sezonul rece, in care infectiile respiratorii sunt mult mai frecvente decat in restul anului, parintii trebuie sa acorde o atentie speciala modului in care isi ingrijesc micutii, pentru ca acestia sa nu dezvolte infectii ale urechii, ce pot duce, pe termen lung, chiar si la deficit de auz”, spune profesor doctor Dumitru Oraseanu, seful clinicii medicale de la Spitalul de Urgenta Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

In paralel cu suferinta cauzata copiilor, otita medie genereaza un consum de antibiotice ridicat, fiind una dintre cele mai frecvente indicatii pentru prescriptia acestor pastile, ceea ce duce la cresterea rezistentei la antibiotice, a adaugat medicul.

In acest context, vaccinarea impotriva infectiilor urechii medii este esentiala pentru diminuarea durerii si a suferintei la copii si pentru a combate amenintarea pe care o reprezinta rezistenta la antibiotice.

Statisticile internationale arata ca, in tarile dezvoltate, unu din o suta de copii sufera de complicatiile supurative ale otitei medii, iar in tarile in curs de dezvoltare numarul lor creste la unu din 20. Aceste complicatii includ surditatea, sau chiar infectia potential fatala a creierului – meningita.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s