O carte buna este ca o usa secreta

Cu o carte buna la indemana, cu totii redevenim copii. Cum percep cei mici acest suprarealism pe care doar cartile il pot crea?

Cand eram mica eram o mare fana a seriei Harry Potter. Atat de mult iubeam aceste carti si atat de mult ma implicasem in poveste, incat, la 11 ani (varsta la care tinerii vrajitori intrau in presigioasa scoala Hogwarts) eu asteptam sa primesc scrisoarea de admitere in scoala fictiva.

Desi eram constienta ca nu exista in realitate, o parte din mine tot spera ca poate chiar exista o scoala de magie. In continuare imi place sa cred ca scrisoarea mea s-a pierdut pe undeva pe drum.

Exact despre aceasta dilema placuta ne vorbeste si autorul de carti pentru copii Mac Barnett, in aceasta conferinta TED: o carte buna te poate face sa crezi ca totul este posibil, chiar daca stii ca patrunzi intr-o lume fictiva.

„Sunt momente cand o poveste, cat ar fi de ciudata, seamana cumva cu adevarul si atunci devine credibila. Nu doar copiii ajung acolo”, spune autorul. Descopera punctul de vedere al lui Mac Barnett asupra suprarealismului din povesti, in acest Discurs antispalare pe creier.

Pentru tine, ce inseamna o carte buna? Ce roman te face sa crezi ca totul se poate intampla?

[ted id=2091 lang=ro]

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s