Cred ca zilele ploioase de primavara ar fi mult mai frumoase, daca norisorii ar putea zambi! De aceea, iti propun cateva idei de activitati, prin care sa aducem bucurie in familie, daca afara nu se poate.
Propune-i copilului tau sa reinventeze norii de afara, sa le ofere un aspect mai prietenos, prin activitatile urmatoare.
Cum faci un norisor din hartie
Incepem cu cel mai simplu, dar si cel mai colorat, pe care il poti vedea si in imaginea de mai sus. Vom crea un tablou 3D, in care un norisor si un soare se imprietenesc si formeaza un curcubeu.
Ai nevoie de:
hartie cartonata (dar nu foarte groasa) colorata: rosie, portocalie, galbena, verde, albastra, mov si alba; foarfece; banda dublu adeziva.
Cum se face:
Incepe prin a taia 6 fasii din fiecare coala de hartie colorata, minus cea alba. Ordoneaza-le pe hartia pe care faci tabloul, pe diagonala, ca in imaginea de mai sus. Lipeste un capat al fasiilor colorate in coltul din stanga sus, indoaie-le la mijloc ca sa formeze un arc, iar apoi lipeste celalalt capat al fasiilor in coltul din dreapta jos. Vei lipi fasiile cu banda dublu adeziva.
Din hartia galbena, mai taie un soare, iar din hartia alba taie un norisor. Lipeste fiecare forma la un capat, respectiv la celalalt capat al curcubeului tau.
Este important sa retii doua lucruri: fasiile trebuie sa fie ceva mai lungi decat diagonala hartiei pe care faci tabloul, iar hartia cartonata nu trebuie sa fie nici prea subtine nici prea groasa, astfel incat sa fie maleabila, dar rezistenta, in acelasi timp.
Cum faci un norisor din vata
Acest norisor este foarte bun pentru a decora camera copilului. Fa-l zambitor, astfel incat cel mic sa se trezeasca mereu cu bucurie!
Ai nevoie de:
- un carton subtire;
- foarfece;
- un lipici rezistent;
- sfoara alba sau albastra;
- bile din vata;
- googly eyes mari (se gasesc in orice magazin mare);
- sfoara rosie;
- un perforator;
- hartie colorata albastra (ceva mai groasa) sau un plastic transparent si celofan albastru.
Cum se face:
Din cartonul subtire, taie o forma de nor. Pe aceasta forma, lipeste bilele de vata, cat mai apropiate una de cealalta.
La baza norului, cu perforatorul, taie trei gauri. Prinde de aceste gauri cate o bucata de sfoara alba sau albastra. Iti recomand sa tai sfori de dimensiuni inegale, pentru un aspect mai jucaus.
Pentru a face picaturile, poti folosi ori hartie colorata albastra (in diverse nuante), ori tai forme de picaturi din plasticul transparent, pe care lipesti celofan albastru. A doua varianta este potrivita daca vrei sa prinzi norisorul la geam, astfel incat lumina de afara sa treaca prin picaturi.
La final, lipeste pe norisorul tau doi googly eyes si, din sfoara rosie, creeaza o gurita zambitoare. Iata doua variante ale acestui tip de norisor.
Cum faci un norisor din folie cu bule
Stii acele folii cu bule care protejeaza obiectele fragile? De obicei, ne distram cu ele spargand bulele. De aceasta data, insa, iti propun sa le folosesti intr-un scop creativ.
Ai nevoie de:
- folie cu bule (daca nu ai prin casa, poti cumpara de la magazine de hobby sau de constructii);
- vopsele in culorile: alb, negru si albastru;
- pensula;
- doua coli mari de hartie;
- hartie alba, hartie roz si un marker negru;
- sfoara alba;
- capsator;
- pungi de plastic mici;
- lipici;
Cum se face:
Amesteca multa vopsea alba cu foarte, foarte putina vopsea neagra si intinde-o cu pensula pe o bucata de folie cu bule. Pune folia cu bule, cu fata in jos, pe una dintre coli si apasa usor, dar ferm, astfel incat modelul bulelor sa se imprime pe foaie. Cu grija, inlatura folia cu bule. Repeta miscarea si pentru cealalta coala.
Pana se usuca cele doua coli, pe alta bucata de folie cu bule, da cu vopsea albastra si las-o asa, la uscat.
Pe hartia alba, deseneaza cu markerul doi ochi si decupeaza-i. Din hartia roz, decupeaza doua cercuri – acestea vor reprezenta obrajii. Daca s-a uscat prima coala pe care ai desenat cu folia cu bule, lipeste pe ea cei doi ochi, cei doi obrajori si deseneaza o gurita, cu markerul negru, ca in imaginea de mai jos.
Pune ambele coli spate in spate (astfel incat modelul bulelor sa se vada pe ambele parti) si taie forma unui norisor.
Folosind capsatorul, prinde cele doua forme de norisor una de alta, lasand o deschizatura prin care sa bagi pungile mici de plastic. Dupa ce ai „umflat” suficient norisorul, prinde si acea deschizatura cu capsatorul.
La baza norisorului, folosind in continuare capsatorul, prinde trei bucati de sfoara alba. Pe sfoara, lipeste picaturile de ploaie, pe care le tai din folia cu bule pe care ai vobsit-o in albastru mai devreme. Iata cum ar trebui sa arate norisorul.
Asadar, spor la schimbat perceptia despre norisori!
Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy