Ne pregatim de FIEdu 2018, evenimentul anului in educatie!

Ne pregatim de FIEdu 2018, evenimentul anului in educatie!

Asociatia Iubesc Ploiestii impreuna cu Centrul Educational de Inspiratie Finlandeza Yuppy Koti si Fundatia Seeding Knowledge organizeaza pe 9 si 10 iunie, la Ploiesti, pentru al treilea an consecutiv, Festivalul International de Educatie – FIEdu, cu participarea unora dintre cei mai importanti actori din educatie din Romania si din strainatate.

FIEdu vine cu un concept unic in Romania si in Europa de Est. Este un eveniment non-profit, creativ si accesibil, care incurajeaza si sustine colaborarea la nivel national si international. Festivalul aduce impreuna factori de decizie, directori de scoli, cercetatori din domeniul educatiei, profesori, parinti si copii.

De asemenea, cele mai recente descoperiri stiintifice si cele mai bune practici educationale din lume devin accesibile publicului roman, cu scopul de a putea fi implementate in scoli spre beneficiul copiilor si al intregii societati.

FIEdu se bucura de prezenta unor experti educationali din trei tari: Finlanda, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Participantii la festival vor asista la discursuri inspirationale, ateliere practice si lansari de carte

In perioada 9-10 iunie 2018, pasionatii de educatie vor putea lua parte la:

  • Sesiuni in plen la Sala Europa – Palatul Administrativ Ploiesti
  • Ateliere practice pentru profesori si parinti la Sala Europa si Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploiesti
  • Gallery – Galeria de materiale si softuri educationale din Romania si din strainatate la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiesti
  • Youth Festival – Festivalul pentru copii si tineret – eveniment organizat de Fundatia Seeding Knowledge, la care copiii care isi insotesc parintii la festival si nu numai pot participa gratuit – se va desfasura la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiesti si Sala de Studiu a Muzeului Omului

Printre temele ce vor fi dezbatute la FIEdu se numara: ce poate invata Romania din reforma educatiei finlandeze, leadership educational sustenabil, prioritizarea bucuriei in procesul de invatare si predare, educatie juridica in scoli, competente digitale si rolul tehnologiei in educatie, cum construim scolile precum niste comunitati, impactul parteneriatelor si mobilitatilor internationale asupra calitatii educatiei si inteligenta emotionala in contexul educational.

„Ne propunem acelasi obiectiv ambitios in fiecare an: sa aducem teme si activitati care sa vizeze interesele variate ale tuturor actorilor din educatie, sa-i implicam direct si sa pastram o atmosfera de colaborare. Impreuna putem face mult mai mult pentru educatie decat separat, iar acesta este spiritul Revolutiei Prietenoase in Educatie“, declara Alexandra Anton, CEO FIEdu.

O noutate a acestei editii consta in lansarea unui Studiu pentru fericirea elevilor din Romania, adresat exlusiv elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal. Acestia vor completa timp de o luna un chestionar online cu 16 intrebari, iar rezultatele studiului vor fi prezentate chiar de catre elevi in cadrul FIEdu 2018.

„Noi, adultii implicati in educatie, uitam deseori sa-i intrebam si pe elevi cum si-ar dori sa arate scoala, clasa, orele lor. Cu siguranta, daca i-am asculta mai des si i-am implica mai activ, ar fi mult mai motivati, iar acest studiu vine sa confirme faptul ca elevii vor sa fie consultati si vor sa contribuie la un sistem educational mai performant“, sustine Alexandra Anton, CEO FIEdu.

Tema educatiei de calitate pe lista temelor de interes major

FIEdu isi propune sa schimbe discursul existent axat pe probleme cu un discurs bazat pe solutii. Conferinta din 2015 si apoi FIEdu 2016 si 2017, avand impreuna peste 1000 de participanti, au adus notorietate Asociatiei Iubesc Ploiestii, creandu-se premisele pentru a continua organizarea festivalului la Ploiesti. Acest fapt denota o reala nevoie de inovare a oamenilor care alcatuiesc sistemul educational romanesc.

Nu toti profesorii din Romania reusesc sa ia parte la proiecte de mobilitati de tipul Erasmus Plus. Astfel, in feedbackul primit de la profesori, s-a facut referire la faptul ca si-au permis sa ia parte la un eveniment de talie internationala fara sa calatoreasca intr-o alta tara si fara costuri exorbitante, ceea ce accelereaza viteza cu care se instaleaza schimbarea in educatie.

Programul integral al evenimentului este disponibil online la www.fiedu.ro.

Inscrierile se realizeaza exclusiv online, iar preturile variaza intre 150 si 300 lei pentru cele doua zile de festival.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s