Morcovul

Culoarea sa este data de beta-caroten, un antioxidant foarte important pentru organism. De asemenea, morcovul contine si vitamina A, care ne ajuta sa avem o vedere mai buna. In compozitia sa se regaseste si vitamina K, aceasta intareste oasele.

Consumul regulat de morcov este o solutie minunata de prevenire a pierderii vederii in intuneric. Morcovul se poate manca sub forma cruda, in salate sau gatit in supe şi mancare. Se poate face de asemenea piure pentru nou nascuti. Impreuna cu ceapa si telina, morcovul este ingredientul principal cel mai folosit la mancaruri. Dar morcovul poate fi folosit si ca medicament. De exemplu, o supa de morcov si curmale rosii poate alunga tusea magareasca la copii. Arsurile pielii pot fi si ele tratate cu succes cu ajutorul unor comprese imbibate in suc de morcov proaspat. O cura cu suc de morcov se recomanda in cazurile de surmenaj fizic sau intelectual, precum si in stimularea cresterii copiilor.

Toate bune si frumoase, dar cum mancam morcovul? Crud sau preparat? Cel mai bine il mancam crud, in salate sau ca atare. Bineinteles ca il folosim si la mancare, dar gatit astfel isi pierde o mare parte din calitati prin fierbere sau coacere. Astfel, nu ii mai oferi corpului tau sansa de a asimila toate vitaminele si mineralele pe care ti-l ofera morcovul crud. O jumatate de litru de suc de morcovi in meniul zilnic iti ajuta organismul mai mult decat 25 de tablete de calciu. Mai mult, morcovii iti dau pofta de mancare si te ajuta sa te simti tot timpul plin de enrgie.

Cat timp mami iti prepara sucul de morcov, tu poti face o racheta spatiala dintr-un morcov. Ai nevoie de un morcov curatat de frunze si de o scobitoare taiata in patru parti egale. Este foarte simplu: trebuie doar sa infigi scobitorile in capatul morcovului si gata racheta spatiala.

Sanatate buna iti doresc!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s