Minti creative, copii inteligenti

Minti creative, copii inteligenti

Copiii nostri se vor orienta catre profesii care nu s-au inventat inca si despre care acum nu stim nimic. Nu este un scenariu de film, este realitatea vremurilor conduse de inovatie.

Astazi, invatarea unui anumit set de competente nu mai are valoare. De aceea, a pregati copiii pentru o viata de dincolo de clasa inseamna a-i invata sa fie creativi si, deci, usor adaptabili schimbarilor.

Constiente de valoarea creativitatii, marile companii aplica „regula 20%”, permitand angajatilor sa isi dedice 20% din timpul de lucru gandirii creative si explorarii de noi idei. Mai mult, „creativ” este unul dintre termenii cei mai frecvent utilizati pe LinkedIn, in ultimii ani.

Specialistii in educatie timpurie ne sfatuiesc sa acordam atentie deosebita orientarii catre creativitate inca din primii ani de viata, iar cele mai performante programe de gradinita presupun o intensa activitate creatoare si mai ales pregatirea tuturor educatorilor in acest sens.

Invatarea creativa este unul dintre subiectele abordate in cadrul conferintei. Cu o experienta de 25 de ani in sisteme educationale internationale si o pasiune deosebita pentru procesul de invatare a copiilor, Helen O’Donoghue, va explica educatorilor prezenti la eveniment necesitatea schimbarii si caile de urmat catre un sistem de predare orientat catre creativitate.

Un climat propice invatarii poate fi creat si acasa, de catre parinti. Iata 5 sfaturi oferite de Helen O’Donoghue:

  1. In primul rand, fiecare zi din viata copilului ar trebui sa fie organizată de catre parinti atat in interior, cat si afara, indiferent de vreme.

  2. Creati un mix de activitati zilnice care sa permita dobandirea si perfectionarea abilitatilor motorii brute si fine, in care copiii pot lucra independent si in echipa, pe perioade scurte, dar si mai lungi.

  3. Resursele naturale sunt valoroase. Folositi conuri de pin, ghinde, scoici, frunze, seminte si fructe, etc.

  4. Povestirile/lectura trebuie sa fie nelipsite, zi de zi.

  5. Construiti, cantati si dansati, gatiti, explorati vecinatatile, faceti excursii in cat mai multe medii, ori de cate ori este posibil. Invatarea creativa ii provoaca pe copii sa gandeasca si sa actioneze singuri, sa isi asume roluri in jocuri pentru a-si dezvolta abilitatile de comunicare, sa imparta si sa lucreze in echipa.

Prin Conferinta de Educatie Timpurie (25-27 octombrie, Hotel Capitol, Bucuresti), First 7 divizia de training a fundatiei Acorns isi propune sa ofere acces la sesiunile inovatoare sustinute de experti internationali atat educatorilor, cat si psihologilor, pedagogilor si coordonatorilor responsabili cu intocmirea planificarilor pentru activitatile educationale, asistenților medicali, supraveghetorilor care interactioneaza si participa la activitatile copiilor.

Educatorii care doresc sa participe la Conferinta de Educatie Timpurie se pot inscrie trimitand un e-mail la adresa office@first7.ro.

Educatorii din sistemul public de invatamant beneficiaza de acces gratuit, iar taxa de participare pentru personalul din gradinitele si cresele private este de 240 EUR si include accesul in toate cele 3 zile ale evenimentului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s