Ministerul Educatiei lanseaza astazi campania „Meseria face diferenta!”

Ministerul Educatiei si Cercetarii lanseaza astazi, 11 februarie 2020, campania „Meseria face diferenta!”, ce are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii in care se pot forma absolventii de clasa a VIII-a, dar si avantajele pe care le ofera invatamantul profesional si profesional dual.

Campania „Meseria face diferenta!” se va incheia pe data de 11 martie, de Ziua Nationala a Meseriilor.

Saptamanal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educatiei si Cercetarii impreuna cu Centrul National de Dezvoltare a invatamantului Profesional si Tehnic vor prezenta meseriile care pot face diferenta. Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro si edu.ro.

Campania „Meseria face diferenta!” se va derula in toata tara, iar printre actiunile propuse de catre inspectoratele scolare se regasesc:

  • actiuni comune ale unitatilor de invatamant profesional si tehnic, ale inspectoratului scolar judetean, ale Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, ale operatorilor economici privind consilierea si orientarea scolara si profesionala a elevilor;
  • caravane ale meseriilor;
  • concursuri scolare de tip „Atelier de creatie” sau „Atelier de robotica”;
  • vizite ale elevilor din unitatile de invatamant gimnaziale din judet la operatorii economici care asigura pregatirea si/sau practica in invatamantul profesional si profesional dual;
  • ateliere de informare pentru profesorii diriginti ai claselor a VII-a si a VIII-a.

In urmatoarea perioada, Ministerul Educatiei si Cercetarii, inspectoratele scolare si institutiile de invatamant vor organiza, cu ocazia Zilei Nationale a Meseriilor, o serie de evenimente care sa contribuie la cresterea vizibilitatii si atractivitatii invatamantului profesional, tehnic si profesional dual in randul viitorilor absolventi de clasa a VIII-a.

„Educatia si formarea profesionala au un rol fundamental in crearea si dezvoltarea unei societati bazate pe competente. Nu putem fi nepasatori la evolutia tehnologica din ultimii ani, deci trebuie sa devenim proactivi, sa luam decizii bine fundamentate pentru ca elevii nostri de gimnaziu sa-si poata continua studiile urmand un traseu educational corect”, a declarat Monica Anisie, ministrul educatiei si cercetarii, intr-un comunicat de presa oficial.

Reaminitim ca invatamantul dual a fost introdus incepand cu anul scolar 2017-2018, an in care s-a inregistrat un numar de 2.268 elevi in prima promotie pentru aceasta forma de organizare a invatamantului profesional.

Datorita eforturilor comune ale tuturor celor implicati, sprijiniti de Ministerul Educatiei si Centrul National de Dezvoltare a invatamantului Profesional si Tehnic, numarul elevilor din invatamantul dual a crescut, ajungand in anul scolar 2019-2020 la 12.908 elevi, aproape dublu fata de anul scolar precedent.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s