In weekendul 31 martie – 01 aprilie, la sediul MiniArtShow by Ioana Ginghina s-a desfasurat prima parte a proiectului international Brave Kids Romania 2018. In tot acest timp, 23 de copii si liderii lor au participat la workshop-uri de tipul kids teach kids, coordonate de traineri cu experienta din Polonia.
Prima etapa a proiectului s-a desfasurat zilele trecute sub atenta coordonare a celor 3 reprezentanti ai organizatiei „Song of the Goat’ Theatre Association”, care de mai bine de 9 ani organizeaza „Brave Kids” in Polonia.
Cei 23 de copii de la Academia de Dans „Amicii” si cu liderii lor au avut parte de mai multe workshop-uri prin care au fost incurajati sa-si arate talentul artisti. Prin metoda kids teach kids, copiii au fost incurajati sa se invete unii pe altii si sa se organizeze, astfel ca pana la final sa reuseasca sa realizeze un spectacol propriu. Practic, adultii doar coordoneaza ideile pe care copiii le propun pentru un spectacol.
„Atmosfera a fost minunata. Copiii, trainerii, insa si noi, organizatorii am dansat, ne-am jucat, dar am si descoperit ca cei mici pot fi lideri si isi pot crea propriul spectacol. Invitatii nostri s-au simtit foarte bine si, desi programul a fost destul de strict si a acoperit cam toata ziua, seara am reusit sa ne plimbam prin Bucuresti”, povesteste Ioana Ginghina.
In aceste zile, participantii au avut parte de multe surprize, printre care intalnirea cu faimoasa vloggerita, actrita si cantareata Andra Gogan.
„Am fost fericiti sa o intalnim pe Andra Gogan, care ne-a facut o vizita, a facut poze si a dat autografe copiilor, care au fost atat de fericiti sa o vada”, dezvaluie Ioana Ginghina.
Actrita Ioana Ginghina a fost prezenta pe tot parcursul proiectului, alaturi de echipa MiniArtShow, care s-a ocupat de toata organizarea evenimentului. In cele 3 zile de workshop-uri, fiecare etapa a fost indeaproape filmata de Alex Vergea si fotografiata de Snapyourmoment.
Un proiect complex ce promoveaza diversitatea culturala si artistica, dedicat fetelor si baietilor de diferite nationalitati, „Brave Kids” are ca misiune principala conectarea mai multor grupuri de copii si tineri talentati de la organizatii si fundatii din întreaga lume. În general, copiii provin din medii defavorizate si fac din activitatile artistice un mod de a-si depasi situatia dificila pe care o traiesc. Intre 2009 si 2015 acest proiect s-a desfasurat doar in Polonia. In 2016 s-au alaturat Georgia si Slovacia, iar in 2017 Marea Britanie.
In luna august, in cadrul Brave Kids Romania 2018, vor veni 20 de copii din Moldova, Polonia si Iran si impreuna cu inca 8 copii din Romania vor crea, timp de o saptamana, un spectacol intercultural.