Materiale gratuite, idei de activități și sesiuni de instruire pentru profesori și învățători în Săptămâna Verde, cu Viitor Plus

Viitor Plus organizează, în săptămâna 20-24 februarie, sesiuni online de formare pentru toți profesorii interesați să afle răspunsuri legate de conceptele cheie ale educației de mediu – schimbări climatice, economie circulară, plantări, precum și elemente cheie ale formării competențelor de mediu prin educație nonformală.

Seria de evenimente debutează cu evenimentul-dezbatere Primii pași în Săptămâna Verde, cu Viitor Plus, la care participă reprezentanți ai societății civile, autorităților publice, din zona educațională și de mediu, precum și profesori și inspectori. Evenimentul are loc luni, 20 februarie, de la ora 10:30, si va fi transmis online pe Facebook.

Profesorii interesați, părinții și publicul larg sunt așteptați să adreseze întrebările importante reprezentanților decidenților în cadrul acestui eveniment transmis în direct, chiar în zona de comentarii din Facebook.

Profesorii din ciclul primar, gimnazial și liceu sunt așteptați să se înscrie aici.

Viitor Plus a pregătit o serie de materiale educaționale, declinate pe mai multe niveluri pedagogice (primar, gimnazial și liceu), disponibile spre descărcate de aici.

„Primii pași în Săptămâna Verde, cu Viitor Plus își dorește să fie un exemplu de bune practici și o sursă de inspirație pentru cadrele didactice și responsabilii de mediu din școli. Strategia Națională privind schimbările climatice a furnizat o oportunitate pentru ca mediul ONG-istic să promoveze soluțiile educaționale pe care le implementează de ani de zile”, spune Tiberiu Andrei, coordonatorul educațional Viitor Plus.

„Pe parcursul săptămânii 20-24 februarie, Viitor Plus invită profesorii la un demers de formare ce pornește cu un dialog cu reprezentanții autorităților centrale care au promovat programul Săptămâna verde și continuă cu o serie de webinarii zilnice pe teme de mediu, adresate cadrelor didactice. Pornim de la „de ce”-ul implementării Săptămânii verzi și continuăm cu inițierea în teme de mediu și propunerea de activități teoretice, dar mai ales practice, pentru cadrele didactice. Învățarea și schimbarea comportamentului se face prin practica și, mai ales, prin reflecție. În plus, ne propunem să oferim cadrelor didactice un parcurs educațional prin care aceștia să fie ei mai întâi participanți în Săptămâna Verde, pentru ca ulterior să testeze rolul de facilitatori ai învățării în școlile lor, toate acestea pentru ca crește impactul de calitate pentru elevi.”, a adăugat Tiberiu Andrei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s